Putin informoval Erdogana o záveroch stretnutia s Asadom

NETKY.SK • 21 Október 2015, 16:58 • 2 min
Putin informoval Erdogana o záveroch stretnutia s Asadom

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin telefonoval dnes s tureckým partnerom Recepom Tayyipom Erdoganom o situácii v Sýrii.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na oznámenie hovorcu Kremľa Dmitrija Peskova.

 

Putin Erdogana okrem iného informoval i o výsledkoch stretnutia a rokovania so sýrskym prezidentom Bašárom Asadom, ktorý v utorok navštívil Moskvu, dodal Peskov pre agentúru Interfax.

 

Sýrsky líder sa poďakoval šéfovi Kremľa za vojenskú pomoc, ktorú Rusko poskytuje Sýrii. Putin na stretnutí svojho sýrskeho kolegu ubezpečil, že Rusko je pripravené pomôcť Sýrii aj s politickým riešením krízy v krajine, ako aj spolupracovať s ostatnými svetovými veľmocami, ktoré si želajú mierové rozuzlenie zdĺhavého sýrskeho konfliktu.

 

Podľa Putina bude pozitívny vývoj na sýrskom bojisku základom pre dlhodobé politické riešenie s účasťou všetkých politických síl a etnických a náboženských skupín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies