NAKA klepla po prstoch dvom Egypťanom. Zo Slovenska prevážali ďalej do Európy deti zo Sýrie

NETKY.SK • 21 Apríl 2021, 21:06 • 2 min
NAKA klepla po prstoch dvom Egypťanom. Zo Slovenska prevážali ďalej do Európy deti zo Sýrie

BRATISLAVA – Národná kriminálna agentúra zatkla pri akcii dvoch mužov z Egypta. Sú obvinení z prevádzačstva nelegálnych migrantov zo Slovenska do západnej Európy.

slovakia

left justify in out

Elitní policajti vykonali v Bratislave dve domové prehliadky, pri ktorých zatkli dvoch občanov Egypta. V putách skončili pre obvinenia z prevádzačstva.

 

img

 

Ďalej do Európy prevážali nelegálnych migrantov, ktorí boli zadržaní na území Slovenskej republiky. Ako informovala Polícia SR v príspevku na Facebooku, strážcovia zákona zaistili viacero mobilných telefónov, navigácie a rôzne dokumenty súvisiace s trestnou činnosťou.

 

 

„Občania Egypta vo veku 39 a 34 rokov, žijúci na území Slovenska, mali prevážať z územia Slovenskej republiky maloleté osoby bez sprievodu, ktoré boli umiestnené v detskom domove v Medzilaborciach,“ priblížila polícia. Ide o zariadenie, kde sú umiestnení neplnoletí migranti, ktorí sa na Slovensku ocitli bez sprievodu rodičov či dospelej osoby.

 

img

 

„Policajti zdokumentovali prípad, kedy mali takto odviezť minimálne tri maloleté osoby pochádzajúce zo Sýrie a smerovať s nimi ďalej do krajín západnej Európy,“ informovala polícia.

 

img

 

Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii ÚHCP obvinil oboch zatknutých mužov zo zločinu prevádzačstva. Po dokázaní viny im hrozí trest odňatia slobody vo výške od sedem do 10 rokov.

 

„Policajti na prípade intenzívne pracujú a preverujú aj ďalšie prípady, ktoré majú podobný modus operandi,“ zdôraznila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies