NHL: Florida šampiónom Východnej konferencie, Chára aj Černák s asistenciou

NETKY.SK • 22 Apríl 2022, 09:22 • 2 min
NHL: Florida šampiónom Východnej konferencie, Chára aj Černák s asistenciou

NEW YORK – Hokejisti Tampy Bay deklasovali v nočnom zápase zámorskej NHL Toronto 8:1. Na hladkom triumfe dvojnásobného obhajcu Stanleyho pohára sa podieľal asistenciou slovenský obranca Erik Černák, pre ktorého to bol dvanásty bod v končiacej sa základnej časti. Na konte má v 50 zápasoch jeden gól a jedenásť asistencií.

slovakia

left justify in out

Chárova asistencia nepomohla, Florida majstorm Východnej konferencie

 

Rovnako bod za asistenciu si v noci na piatok pripísal aj jeho krajan Zdeno Chára, ktorého New York Islanders však podľahol doma Rangers 3:6. Chára má rovnakú bilanciu ako Černák (1+11), no odohral o osemnásť duelov viac.

 

 

Hráči Floridy zdolali Detroit 5:2 a natiahli víťaznú sériu na dvanásť stretnutí. "Panteri" vďaka tomu spečatili prvé miesto v tabuľke Východnej konferencie.

Matthew Tkachuk strelil svoj 40. gól v sezóne a dosiahol 100. bod, čím pomohol Calgary k výhre 4:2 nad Dallasom. Tá znamenala pre kanadský tím divízny titul. Tkachuk je prvý hráč "plameňov" so 40 gólmi od Jaromeho Iginlu, ktorému sa to podarilo v sezóne 2010/11.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Calgary Flames (@nhlflames)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies