UFC pokračuje v čistkách, rozlúči sa s legendou brazílskeho jiu-jitsu

NETKY.SK • 15 Jún 2021, 14:31 • 2 min
UFC pokračuje v čistkách, rozlúči sa s legendou brazílskeho jiu-jitsu

Organizácia UFC sa od vypuknutia pandémie rozhodla omladiť svoj roster bojovníkov a v uplynulých mesiacoch nepredĺžila kontrakty hneď niekoľkým veteránom. Najnovšie sa na zoznam „nechcených“ zaradil Demian Maia.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť sa v uplynulých týždňoch zbavila niekoľkých bojovníkov, ktorí v oktagone príliš nežiarili. Nasledovali ich aj legendy, ktoré majú to najlepšie za sebou, napríklad Tyron Woodley, Alistair Overeem, Anderson Silva či Yoel Romero. V UFC už neuvidíme ani Demiana Maiu, bojovníka, ktorý počas rokov získal povesť jedného z najlepších grapplerov v histórii spoločnosti.

 

 

Maia odštartoval svoje pôsobenie v UFC v roku 2007 a v prvom zápase porazil Ryana Jensena po aplikovaní Rear Naked Choke, čo mu vynieslo prémiu vo výške 40 tisíc amerických dolárov za ocenenie submisia večera. Rodák zo São Paula sa od štyroch rokov venoval džudu, neskôr presedlal na karate, najväčšie úspechy však dosiahol v brazílskom jiu-jitsu a pýšiť sa môže čiernym pásom 5. stupňa.

 

 

V UFC najskôr pôsobil v strednej váhe, neskôr presedlal do welterovej kategórie a v MMA zaknihoval 28 výhier11 prehier. Zaujímavosťou je, že aj napriek obrovskému talentu nikdy nezískal v tejto organizácii titul. Najbližšie k nemu bol v roku 2010, keď nestačil na šampióna Andersona Silvu v zápase o titul strednej váhy, ako aj o sedem rokov neskôr. Vtedy ťahal za kratší koniec v súboji s Tyronom Woodleym v zápase o titul vo welterovej váhe.

 

Maia naposledy zvíťazil nad Benom Askrenom v októbri 2019 a podal dobrý výkon, ktorý mu vyniesol ocenenie za zápas večera. V marci 2020 ho však už v prvom kole pokoril Gilbert Burns a jeho posledný duel s Belalom Muhammadom, ktorý sa uskutočnil pred tromi dňami na podujatí UFC 263, takisto skončil prehrou.

 

 

„Myslím si, že toto bol jeho posledný zápas, keďže išlo o posledný súboj v zmluve. Má 44 rokov. V minulosti bol skvelý v tom, že dostal súperov na zem a tam ich uškrtil alebo tlačil tak dlho, kým sa nevzdali. To sa mu v poslednom dueli nepodarilo. Je to skvelý borec, ktorý má za sebou obdivuhodnú kariéru. Bohužiaľ to vyzerá na jeho koniec,“ prezradil na pozápasovej tlačovke prezident UFC Dana White.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona