Pasportizácia pamiatok bola jednou z tém diskusie vicepremiéra pri príležitosti stretnutia sa s ministerkou kultúry

NETKY.SK • 28 November 2023, 20:00 • 2 min
Pasportizácia pamiatok bola jednou z tém diskusie vicepremiéra pri príležitosti stretnutia sa s ministerkou kultúry

BRATISLAVA - Vicepremiér pre Plán obnovy a odolnosti Peter Kmec sa stretol s ministerkou kultúry SR Martinou Šimkovičovou. Nosnou témou ich stretnutia bola obnova budov v rámci Plánu obnovy a odolnosti SR ako aj pasportizácia pamiatok.

slovakia

left justify in out

Vicepremiér pre Plán obnovy a odolnosti SR privítal na svojom úrade ministerku kultúry SR s cieľom objasnenia plnenia míľnikov a cieľov Plánu obnovy a odolnosti v gescií Ministerstva kultúry SR. Hlavnou témou ich diskusie bola Reforma zvýšenia transparentnosti a zefektívnenia rozhodnutí Pamiatkového úradu SR. Cieľom tejto reformy má byť uľahčenie investičných rozhodnutí o obnove zachovania pamiatkovej hodnoty a prípadného zvýšenia ich energetickej hospodárnosti.

„Implementácia prebieha podľa stanovených plánov. K 31.10.2023 bol počet ukončených Pasportizácií pamiatok 1034, čo je na úrovni 103, 4% dosiahnutého míľnika,“ skonštatoval vicepremiér pre Plán obnovy a odolnosti Peter Kmec.


Vzhľadom na dosiahnutú úroveň míľnika, je možné tento míľnik považovať za splnený.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor úradu vlády SR, Foto: Tlačový odbor úradu vlády SR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies