Chystá sa Pellegrini opustiť SMER-SD?

NETKY.SK • 19 Máj 2020, 14:44 • 2 min
Chystá sa Pellegrini opustiť SMER-SD?

BRATISLAVA - Podpredseda parlamentu Peter Pellegrini dnes pripustil ako „jedno z riešení“, že by mohol odísť zo strany Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) po jeho neúspešnej kandidatúre na post predsedu strany.

slovakia

left justify in out

Už tento rok 

V Smere-SD zatiaľ o termíne snemu podľa Pellegriniho nehovorili. Pred časom sa vyjadril, že by sa mal konať skôr a nemalo by sa čakať do decembra, kedy sa zvykne realizovať pravidelný výročný snem.

 

img

 

Len pokiaľ bude oňho záujem 
Pellegrini hovorí, že diskusia, ktorú čaká Smer-SD, mu nespôsobuje žiadny stres. "Idem do nej veľmi uvoľnený a s veľmi otvorenou hlavou a s jasnými životnými postojmi," povedal na brífingu Pellegrini pred budovou parlamentu. Zdôraznil, že jeho povinnosťou je ponúkať politiku, po ktorej je dopyt. Ak o ňu nebude záujem ľudí, tak je podľa neho povinnosťou politika poďakovať a odísť.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Peter Pellegrini (@peter_pellegrini),


"Hlavne, aby sme boli zdraví a aby sme boli šťastní pri tom, čo robíme. A nie, aby ste sa silou-mocou, zubami nechtami držali nejakej funkcie. To si môžete privodiť len nejaké zdravotné problémy," ozrejmil. Ako ďalej pokračoval, keď začne cítiť, že ho už nechcú, silou-mocou sa nebude "driapať". "Keď vycítim a ľudia mi povedia, vieš čo Pelle, choď už ty preč z politickej scény, zasalutujem, bolo mi cťou a idem," dodal.

 

Rozdielne názory 
Na otázku, kedy sa naposledy rozprával s predsedom Smeru-SD Robertom Ficom, odpovedal, že "v parlamente počas niektorých schôdzí, keď sme sa stretli. Dokonca je úplne normálne, ak sa už naše politické svety začínajú rozchádzať a máme na niečo úplne iné názory," zhodnotil vzťah s Ficom. Podľa neho sa niečo také stáva v civilizovanom demokratickom svete podstatne častejšie, ako sme zvyknutí na Slovensku.

 

img

 

Predeseda Fico to ešte nevzdáva 
Fico sa priamo nevyjadruje k ambíciám Pellegriniho viesť Smer-SD. Na konci apríla Fico uviedol, že chce zo Smeru-SD budovať výraznú a razantnú opozičnú stranu. "Do vedenia strany dám všetky skúsenosti, ktoré som za posledné roky nabral a urobím všetko pre to, aby Smer-SD opäť vyhral nasledujúce parlamentné voľby," tvrdil Fico.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies