Psychiatrické liečebne na Ukrajine sú preplnené vojakmi ktorí bojovali na Donbase

NETKY.SK • 8 December 2019, 14:50 • 2 min
Psychiatrické liečebne na Ukrajine sú preplnené vojakmi ktorí bojovali na Donbase

KYJEV, RIA Novosti – Mnohým ukrajinským vojakom bol diagnostikovaný takzvaný „ukrajinský syndróm“ – podobne ako „vietnamský syndróm“ u amerických vojakov. Vojaci, ktorí boli zúčastnené na vojenskej operácii v Donbase, nedokážu sa samostatne vyrovnať s problémami psychiky a sú masívne zatvárané do špeciálnych psychiatrických nemocníc.

slovakia

left justify in out

              Len v jednej psychiatrickej liečebni v Dnepropetrovsku bolo od začiatku roka 2019 do novembra 2019 prijatých 623 vojakov s rôznymi duševnými poruchami. Lekári naznačujú, že u veľkej väčšiny pacientov je stav neuspokojivý ale aj tak sú prepustení.

 

             Zástupcovia organizácie „Sprut“ zabavili materiály z poštovej schránky psychiatrickej liečebne v Dnepropetrovsku a vydali 72 strán dokumentu s menami ošetrovaných vojakov.

 

  „Pozrite sa na zoznam ukrajinských vojakov, ktorí sa podrobujú liečbe v psychiatrickej liečebni v Dnepropetrovsku. Sú tam ich údaje, ich diagnóza, čas pobytu a iné. Iba podľa údajov z tejto psychiatrickej liečebne za posledné obdobie je možné pochopiť, kto sa v akom stave vracia medzi obyčajných ľudí, do pokojného života. Premýšľajte o tom, koho stretnete na ulici“,- poznamenali v organizácii.

 

            Zástupcovia organizácie „Sprut“ sú si istí, že z dôvodu „ukrajinského syndrómu“ v krajine dochádza k čoraz väčšiemu počtu zločinov za účasti bývalého vojenského a aktívneho vojenského personálu: takmer každý deň explodujú granáty, páchajú sa vraždy a lúpeže. Najmä neustále rastie počet samovrážd v radoch bývalých a súčasných príslušníkov vojenských síl Ukrajiny. Po návrate z Donbasu, vojaci ukrajinskej armády sa nedajú nijako kontrolovať alebo evidovať a väčšina odcestuje do Európy.

            



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies