TECHNIKA Apple končí s iPodmi! Ktorý model bol váš najobľúbenejší?

NETKY.SK • 21 Máj 2022, 7:0 • 2 min
TECHNIKA Apple končí s iPodmi! Ktorý model bol váš najobľúbenejší?

Spoločnosť Apple oznámila ukončenie výroby iPodov. Produkt tejto spoločnosti bol na trhu cez 20 rokov a prešiel si niekoľkými generačnými zmenami.

slovakia

left justify in out

Prvý iPod uviedla spoločnosť Apple v roku 2001. Bol prvým MP3 prehrávačom, ktorý dokázal uložiť 1 000 skladieb na disk s veľkosťou 5 GB

 

img

 

„S iPodom Apple vynašiel úplne novú kategóriu digitálnych hudobných prehrávačov, ktoré vám umožnia vložiť celú vašu hudobnú zbierku do vrecka a počúvať ju, nech ste kdekoľvek,“ povedal Steve Jobs, v tom čase generálny riaditeľ spoločnosti Apple. „S iPodom nebude počúvanie hudby už nikdy ako predtým.“

 

img

 

V roku 2011 mal Apple celosvetovo 70 % podiel na trhu s MP3 prehrávačmi. Celkovo sa po celom svete predalo viac ako 400 miliónov iPodov, uviedol The Guardian. Spoločnosť zastavila predaj Nano a Shuffle v roku 2017 a odborníci z odvetvia už dlho predpovedali, že Touch bude nasledovať vzhľadom na prevahu iPhonov, dodal.

 

„Duch iPodu žije aj naďalej. Integrovali sme úžasný hudobný zážitok do všetkých našich produktov. Hudba bola vždy súčasťou jadra spoločnosti Apple a jej sprístupnenie stovkám miliónov používateľov rovnako ako iPod ovplyvnil viac než len hudobný priemysel – taktiež nanovo definoval spôsob, akým sa hudba objavuje, počúva a zdieľa,“ povedal viceprezident Applu pre celosvetový marketing Greg Joswiak.

 

img

 

Spomedzi viacerých spôsobov, ako si vychutnať hudbu na rôznych zariadeniach, vrátane širokej škály modelov od nového iPhone SE až po najnovší iPhone 13 Pro Max, je iPhone tým najlepším zariadením na streamovanie Apple Music alebo ukladanie celej hudobnej knižnice na cestách.

 

Apple Watch a AirPods sú dokonalým spoločníkom, ktorý používateľom umožňuje prístup k viac ako 90 miliónom skladieb priamo zo zápästia. Nové zariadenia prichádzajú s výkonnejším čipom, väčším displejom a najnovšími funkciami.

 

img

 

Možno vás zaujme: TECHNIKA Lambda a Razer uviedli na trh notebook, ktorý tentoraz nie je určený pre hráčov




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona