Víťazstvom proti Andymu Ruizovi sa to len začína

NETKY.SK • 10 December 2019, 19:57 • 2 min
Víťazstvom proti Andymu Ruizovi sa to len začína

LONDÝN - Britský profesionálny boxer Anthony Joshua sa nechce vzdať ani jedného z troch prestížnych opaskov v superťažkej hmotnostnej kategórii, ktoré opätovne získal v sobotu. Na to musí absolvovať povinné obhajoby v organizáciách IBF a WBO a promotér Eddie Hearn už plánuje jeho súboje na nabitý rok 2020.

slovakia

left justify in out

Brit sa stal druhýkrát majstrom sveta, keď v odvete zdolal svojho júnového premožiteľa Andyho Ruiza z USA. Vo verzii WBA nemá prednostného vyzývateľa, sústredí sa na ďalšie dve. V IBF ním je Bulhar Kubrat Pulev, vo WBO bývalý nesporný šampión ťažkej váhy Oleksandr Usyk z Ukrajiny. "Určite nechce prísť o žiaden z opaskov v ringu ani mimo neho. IBF si uplatnila povinnú obhajobu ako prvá, ale musím sa porozprávať s prezidentmi oboch organizácií," povedal Hearn pre server ESPN.

 

 

Pokiaľ sa Joshua najprv stretne s Pulevom, Usyk si môže začiatkom marca zmerať sily s ďalším Britom Dereckom Chisorom a následne nastúpiť proti víťazovi duelu Joshua - Pulev. Držiteľ opaskov by sa mohol najbližšie predstaviť v apríli: "Šesť krajín má záujem usporiadať jeho najbližšie vystúpenie. Nikto nerád podlieza finančnú latku, tobôž nie boxer. Najmenej by zarobil v Spojenom kráľovstve, no chce mať vyvážené všetky aspekty, takže by sa najradšej vrátil domov."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🥊 #WARCHISORA

Príspevok, ktorý zdieľa Derekchisora🥊 (@derekwarchisora),

 

Tridsaťročný Joshua nebojoval pred domácim publikom od vlaňajšieho septembra. S Ruizom prehral v newyorskej Madison Square Garden a na odvetu zavítal vďaka finančne lukratívnej ponuke do Saudskej Arábie. V budúcnosti by sa rád ukázal aj v Nigérii, kde majú korene obaja jeho rodičia.

 

"Už večnosť počúvam, že by som tam mal vrátiť. Je to neuveriteľné, ale na niektorých miestach ma poznajú a podporujú napriek tomu, že nemajú celodennú elektrickú energiu. Navštívil som najhoršie štvrte, kde to nie je o egu a sporoch, ale o boji o prežitie. Je to jedna z najlepších vecí, čo som urobil. Afrika ma podporuje, takže určite by som tam chcel boxovať," povedal Brit, ktorý by podľa promotéra rád odčinil aj neúspech v Madison Square Garden.

 

img

 

Hearnov najdôležitejší klient sa vrátil tiež do hry o unifikačný súboj. V zbierke štyroch najprominentnejších verzií mu chýba jedine WBC, na jej amerického šampióna Deontaya Wildera čaká 22. februára v Las Vegas odveta s Joshuovým krajanom Tysonom Furym.

 

 

"Nebudeme sa spoliehať na nich dvoch, lebo sme si to už vyskúšali v minulosti s Wilderom. Najskôr musí zdolať Furyho a to nie je zaručená vec. Ak zvíťazí Fury, pozrieme sa aj na túto alternatívu," povedal Hearn, ale zároveň pripustil, že zápas Joshua - Wilder má teraz vyššiu cenu, než keby sa uskutočnil v roku 2018. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Can I get a 2 time!? Couldn’t be more proud! @skysportsboxing @dazn_usa @diriyahseason

Príspevok, ktorý zdieľa Eddie Hearn (@eddiehearn),

 

"Z našej strany sa nezmenilo nič. Anthony vždy chcel súboj s Wilderom, vždy chcel byť nesporným šampiónom. Nemienime strácať čas, pokiaľ to zoberú vážne, dohodneme sa. Nemôžeme sa im však prispôsobovať, minule nás zabrzdili. Sústredíme sa na vlastné plány."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona