MMO hra zasadená do sveta Avatara bola zrušená

NETKY.SK • 26 Január 2024, 18:12 • 2 min
MMO hra zasadená do sveta Avatara bola zrušená

Hoci je séria Avatar od Jamesa Camerona v kinách obrovským hitom, v hernom priemysle zatiaľ táto séria hviezdnu kariéru nezažila. Ubisoft sériu odštartoval v roku 2014 hrou Avatar: The Game, ktorá kritiky prinajmenšom nezaujala, av roku 2020 potom prišla mobilná stratégia Avatar , ktorá bola v roku 2022 ukončená. Tento rok v decembri vyšla hra Avatar: Frontiers of Pandora, ktorá síce efektne zachytila ​​atmosféru Pandory, ale divákov zrejme neuchvátila, pretože hrateľnosť nebola príliš zaujímavá. Ďalším pokusom mala byť hra Avatar: Reckoning, ale jej zrušenie bolo oznámené v utorkovom vyhlásení.

slovakia

left justify in out

Reckoning bol oznámený na začiatku roka 2022 a malo ísť o strieľačku MMO určenú pre mobilné telefóny. Z trailera nevyzerala zle, teda na platformy, pre ktoré bola určená, a žáner, ktorý reprezentovala. Pôvodne ju mala vydávať spoločnosť Level Infinite, dcérska firma čínskeho gigantu Tencent, ale tá na začiatku tohto roka oznámila, že sa z projektu sťahuje. Nebolo to nádejné znamenie, ale vývojárske štúdio Archosaur Games pôvodne plánovalo, že hru v nejakej podobe spustí samo niekedy v prvej polovici roku 2024.

 

Teraz však tvorcovia oznámili, že Avatar: Reckoning sa po "dôkladnom zvážení" ruší. Dôvodom sú vraj "strategické zmeny" v produktoch a činnosti spoločnosti.

Podľa vyhlásenia nebude mať toto rozhodnutie negatívny vplyv na finančnú situáciu Archosaur Games a ich ostatné hry budú aj naďalej poskytovať stabilný zdroj príjmov. Jednou z ich najznámejších hier je Dragon Raja, rovnako mobilná hra (ale vydaná aj pre PC), ktorá mimo Číny zaznamenala 17 miliónov stiahnutí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Archosaur Games, IGN, Pocket Gamer, Game Rant, Foto: IGN
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies