V Bratislave bude znieť gospel priamo zo strechy obchodného strediska

NETKY.SK • 24 Máj 2023, 15:50 • 2 min
V Bratislave bude znieť gospel priamo zo strechy obchodného strediska

BRATISLAVA - Unikátny hudobno-spoločenský projekt amerického dirigenta a skladateľa Marka Chasea „Bratislava spieva gospel“ opäť ožije – hoci len na jeden deň. Všetci milovníci kvalitného gospelu a dynamického zborového spevu si budú môcť už 29. mája vychutnať osviežujúcu dávku chytľavej hudby priamo zo strechy obchodného domu Central na Metodovej ulici.

slovakia

left justify in out

Unikátny otvorený spevokol sa tak vracia na scénu po minuloročnom úspešnom adventnom troj-koncerte, keď na konci novembra vypredal a rozvibroval veľkú sálu Slovenského rozhlasu. Jedinečnosť tohto hudobného telesa spočíva v tom, že je otvorený komukoľvek – amatérom bez hudobného vzdelania, no s veľkou vášňou k spevu a gospelu.

 

S týmto nadšením a odhodlaním sa tak Markovi a jeho zázračnej dirigentskej taktovke podarilo už niekoľkokrát dať dokopy takmer dvestovku spevuchtivých ľudí z Bratislavy a okolia a počas niekoľkých stretnutí spolu so špičkovou džezovou kapelou Groove Hub a komorným orchestrom nacvičiť dych berúci gospelový program, ktorý zdvíha divákov zo stoličiek.

img

 

Ako sa mu to darí?  Jednoducho – verí v ľudí, v silu dobrej správy gospelu a verí v Boha, ktorý podľa jeho slov nad projektom drží ochrannú ruku. Markovou filozofiou je dať šancu každému, aj ľuďom, ktorým bolo niekedy v živote naznačené, „aby už radšej nikdy nespievali“.

Na spoločných stretnutiach a nácvikoch tak amatérski „gospeláci“ nachádzajú vzájomnú podporu, svoje stratené sebavedomie a neskutočnú spoločnú radosť zo spevu a gospelovej hudby, plnej nádeje a viery, že svetlo napokon víťazí.

 

img

 

Vyštudovaný dirigent a skladateľ Mark Chase spolu so svojou manželkou Amy, ktorá je tiež súčasťou zboru prišli na Slovensko z Chicaga s túžbou šíriť tu prostredníctvom krásnej hudby posolstvo o Ježišovi Kristovi ako Bohu, ktorý chce byť verným a spoľahlivým ochrancom našich životov. Účasť v zbore sa však neviaže na žiadne vierovyznanie, jednoducho chce ponúkať ľuďom v dnešnom hektickom neľútostnom svete kus svetla a precitnutia, že dobro predsa existuje...

Ak si chcete vypočuť, ako znejú nádherné gospelové skladby v podaní výnimočného zboru plného nadšencov, džezovej kapely a komorného orchestra zo strechy, určite zamierte 29. mája k obchodnému domu Central, kde o 20.00 zaznie ich unikátny koncert.

 

img

 

Ak nechcete byť len divákmi, no túžite zapojiť sa do tohto radostného projektu, ešte stále je šanca, najmä pre mužské hlasy! Verejný nácvik sa začína o 17.30. Možno sa do gospelu zamilujete tak, že aj vy sa stanete pevnou súčasťou tohto najväčšieho komunitného spevokolu na Slovensku!

Registrácia: https://bit.ly/BSGOpenAir2023



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies