Bankomat vydával dvojnásobky zadanej čiastky

NETKY.SK • 10 December 2019, 10:23 • 2 min
Bankomat vydával dvojnásobky zadanej čiastky

Bankomatov sú vo francúzskom meste Marseille sú desiatky. V sobotu popoludní sa však ľudia v nebývalom množstve zbiehali len k jednému z nich.

slovakia

left justify in out

Kvôli, zatiaľ nešpecifikovanej, poruche totiž bankomat vydával dvojnásobnú hodnotu zadanej čiastky. Dav záujemcov o výber musela rozháňať polícia.

 

Keď policajti privolaní k poruche bankomatu v ulici Avenue du Merlan dorazili na miesto, našli dav ľudí snažiacich sa k prístroju dostať.

 

Porucha bola veľmi neobvyklá. "Zadali ste dvadsať a vypadlo vám štyridsať euro. Bolo to tak od začiatku popoludnia, je to niečo šialeného," opísal regionálnemu denníku La Provence jeden z okoloidúcich, ktorý zhon pri bankomate väčšinu dňa pozoroval.

 

 

Informácie o štedrom bankomate sa medzi ľuďmi rozšírili veľmi rýchlo. Podľa očitých svedkov to pri bankomate pri príchode polície "vyzeralo ako počas nepokojov".

 

S netrpezlivým davom sa muselo vysporiadať niekoľko policajtov, ktorí ľuďom bránili, aby ho použili. Až o niekoľko desiatok minút neskôr sa na miesto dostavil technik, ktorý bankomat vypol a ľudia, ktorí si nestihli vybrať, sa nespokojne rozišli.

 

Banka Caisse D'Epargne, ktorej bankomat patrí, príčinu poruchy stroja zatiaľ neuviedla. Zistiť, kto si v čase, keď porucha trvala, vyberal, asi nebude príliš ťažké. Otázka je, či pôjde odkázať, koľko peňazí bankomat komu naozaj vydal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona