Prvá veterná elektráreň v Bangladéši je plne uvedená do prevádzky. Čo všetko projekt poskytne?

NETKY.SK • 25 Marec 2024, 14:30 • 2 min
Prvá veterná elektráreň v Bangladéši je plne uvedená do prevádzky. Čo všetko projekt poskytne?

Po inštalácii posledného veterného generátora bola v nedeľu 24. marca plne uvedená do prevádzky veterná elektráreň Cox's Bazar, prvý centralizovaný projekt veternej energie v Bangladéši, do ktorého investovali a ktorý postavili čínske podniky.

slovakia

left justify in out

Investorom projektu veternej elektrárne, ktorá sa nachádza v bangladéšskom juhovýchodnom okrese Cox's Bazar, približne 400 km od hlavného mesta Dháka, je spoločnosť Wuling Power Corp., dcérska spoločnosť čínskej State Power Investment Corp. (SPIC), a staviteľom PowerChina Chengdu Engineering Corp.

Po spustení prevádzky projekt poskytne Bangladéšu približne 145 miliónov kWh čistej elektrickej energie ročne, zníži spotrebu uhlia o 44 600 ton a emisie oxidu uhličitého o 109 200 ton, ako aj uspokojí dopyt po elektrickej energii 100 000 domácností.

Hei Zhao, generálny riaditeľ bangladéšskej divízie spoločnosti Wuling Power Corp., uviedol, že je to prvýkrát, čo čínske podniky ako investori zaviedli do Bangladéša veternú energiu, čím vyplnili medzeru v oblasti veternej energie v Bangladéši.

"Počas výstavby projektu sme použili čínske riešenia, čínske normy a čínske zariadenia na podporu udržateľného rozvoja bangladéšskeho priemyslu obnoviteľných zdrojov energie a zároveň sme vyškolili prvú skupinu praktických talentov v oblasti veternej energie pre Bangladéš a poskytli viac ako 1 500 miestnych pracovných miest," dodal.

"Spolupráca oboch krajín v oblasti energetiky v rámci iniciatívy Pásmo a cesta priniesla plodné výsledky, ako napríklad tento vôbec prvý projekt veternej elektrárne v Cox's Bazar. Dúfame, že v budúcnosti budeme mať viac a viac takýchto vysokokvalifikovaných spoluprác, ktoré prispejú k rozvoju našej energetickej oblasti," zdôraznil výkonný inžinier Bangladéšskej rady pre rozvoj energetiky Md. Abdul Kader Goni.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj/Foto: Xinhua News Agency
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies