Reportáž: Tlačová konferencia prezidentského kandidáta JUDr. Štefana Harabina

NETKY.SK • 30 Január 2019, 15:26 • 2 min
Reportáž: Tlačová konferencia prezidentského kandidáta JUDr. Štefana Harabina

BRATISLAVA - JUDr. Štefan Harabin, kandidát na prezidenta Slovenskej republiky, informoval na dnešnej tlačovej konferencii o dôvodoch svojej kandidatúry a detailoch prezidentskej kampane. Za svoje priority označil ochranu suverenity Slovenska, zachovávanie národných a kresťanských tradícií a  nastolenie právneho štátu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Štefan Harabin kandiduje na najvyššiu funkciu v štáte ako občiansky, národný, nezávislý a nestranícky kandidát. Jeho základným cieľom je urobiť poriadok v štáte.

 

„Budem mať na zreteli spravodlivý právny štát pre každého a budem striktne dodržiavať najvyššie postavený právny predpis platný v Slovenskej republike ‒ Ústavu Slovenskej republiky. Dôvera v štát sa dá obnoviť, povedal vo svojom úvodnom príhovore.

 

„Nastúpim cestu nových rovnocenných partnerských vzťahov v rámci Európy a aj mimo nej. Slovensko nemá žiaden dôvod sa niekomu podriaďovať. Musíme začať rozvíjať naše medzinárodné vzťahy v prvom rade v náš prospech a nie, ako to niekto iný od nás chce.“

 

img

 

K programovým prioritám Štefana Harabina patrí aj zachovanie slovenských národných tradícií a s tým súvisiaca podpora nášho krásneho folklóru a najmä kresťanstva.

 

„Vidíme obrovské snahy zvonka rozbiť to, čo by sa dalo zhrnúť ako naše kultúrne a náboženské, ale aj morálne tradície,“ myslí si Štefan Harabin, preto vidí práve dnes mimoriadny význam v podpore kresťanstva. 

 

„Osud Slovenska a našich ďalších generácií mi leží na srdci, a my budeme brániť našu identitu, naše tradičné hodnoty, odkaz našich predkov.“  Zdôraznil tiež, že chce podporovať mladé rodiny a zasadiť sa aj o dôstojný život našich dôchodcov.  

 

„Zdravý rozvoj našej spoločnosti je nesporne možné a potrebné aktívne usmerňovať aj z pozície prezidenta. Má na to dostatok zákonných možností a ja viem, ako ich využiť.“ 

 

img

 

Tím Štefana Harabina predstavil aj logo a slogan kampane, ktorý znie: Za Slovensko, tradície a právny štát. Logo v tvare pentagramu nesie okrem slovenskej trikolóry aj fialovú farbu, ktorá symbolizuje farbu sudcovského talára, ale je aj sviatočnou farbou cirkevných rúch. Pentagram okrem iného symbolizuje v poradí piateho prezidenta novodobého Slovenska. Prezidentský kandidát predstavil aj autobus vo farbách kampane, s ktorým plánuje do 16. marca precestovať Slovensko a stretávať sa s občanmi.  

 

 

Na záver tlačovej konferencie odpovedal prezidentský kandidát aj na mnohé novinárske otázky; medziiným zaznelo aj to, že ako úradujúci prezident do troch dní vypovie Istanbulský dohovor, aj Pakt OSN o migrácii, keďže tieto sú v rozpore s našou ústavou. 

 

Minulý týždeň Štefan Harabin predložil v NR SR bezmála 32.000 podpisov občanov a následne bol zaregistrovaný ako platný prezidentský kandidát. Odo dňa registrácie má pozastavenú funkciu sudcu Najvyššieho súdu.

 

Exkluzívne pre Netky.sk JUDr. Štefan Harabin prezradil viac, akým spôsobom bude komunikovať s voličmi:

 

Kompletný volebný program a iné informácie ku kandidatúre JUDr. Štefana Harabina nájdete na webovej stránke www.harabin-2019.sk

 

Prezidentské voľby 2019: Štefan Harabin

 

Štefan Harabin odovzdal hárky s podpismi na svoju prezidentskú kandidatúru




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies