Prvá petržalská plaváreň je takmer dokončená

NETKY.SK • 26 November 2015, 15:26 • 2 min
Prvá petržalská plaváreň je takmer dokončená

BRATISLAVA - Nová plaváreň medzi Jiráskovou a Tupolevovou ulicou v bratislavskej mestskej časti Petržalka je už takmer dokončená. Objekt je kompletne zastrešený, vo vnútorných priestoroch robotníci položili dlažbu, v šatniach a hygienických zariadeniach sú hotové obklady a osadili už aj sanitu.

slovakia

left justify in out

Do kompletného ukončenia prác potrebujú dokončiť interiér, rozmiestniť v plavárni ležadlá, informačné tabule a vybaviť interiér. Toto dokončenie bude stáť 100-tisíc eur, započítali do neho aj úpravu exteriéru. Ľudia budú mať k dispozícii 25-metrový plavecký päťdráhový bazén, zážitkový bazén, detský bazén a whirlpool pre relax v horúcej vode. Chýbať nebudú ani sauny a občerstvenie. "Začali sme preberacie konanie, zisťujeme nedostatky, ktoré treba odstrániť, kontrolujeme detaily. Máme na to tri týždne, kým to odkonzultujeme finančne a aj technicky. Keď to bude hotové, podáme žiadosť na kolaudačné konanie, predpokladáme, že by to mohlo byť v polovici decembra. Ak všetko pôjde podľa plánu, za mesiac a pol by mohli ukončiť kolaudačné konanie a môžeme začať s prevádzkou plavárne pre verejnosť. Mohlo by to byť vo februári," povedal na dnešnej prehliadke plavárne petržalský prednosta Miroslav Štefánik s tým, že technologické skúšky väčšiny zariadení na plavárni už absolvovali.


O otváracích hodinách a cenách vstupného Štefánik zatiaľ hovoriť nechcel. "Na cenu sa budeme snažiť vplývať takým spôsobom, aby bola pre ľudí dostupná," spomenul a doplnil, že to je plaváreň spojená s wellness svetom. "Ekonomiku nevytvára 25-metrový bazén, ale ďalšie služby, ktoré tu sú. Ľudia sa tu aj dlhšie zdržia, kúpia si dlhší vstup a aj občerstvenie," tvrdí prednosta. Samospráva predpokladá, že minimálne ročné náklady na prevádzku plavárne budú 600-tisíc eur, denná kapacita bude päťsto ľudí a jej personál by malo tvoriť 20-25 zamestnancov. Pre vodičov bude možnosť zaparkovať na štyroch parkoviskách s celkovou kapacitou 53 miest.


O petržalskej plavárni sa hovorí už niekoľko rokov, jej základný kameň však položili až začiatkom júla 2014. Pôvodne mestská časť predpokladala, že by plaváreň mohli otvoriť už v máji tohto roka. To sa však nepodarilo. Petržalský úrad sa pri výstavbe totiž stretol s viacerými nečakanými vecami, práce zdržiavala napríklad chýbajúca dokumentácia k starším rozvodom. "To sa stalo aj na ploche, kde spoločnosť začala s výstavbou plavárne. Stavebník na jednom mieste odkryl v zemi časť starej kanalizácie, ktorá nebola v plánoch zakreslená, tú musel odstrániť z dôvodu kolidovania so základmi budovy. Na inom mieste bol zase vodovod umiestnený inde, ako to vyznačila Bratislavská vodárenská spoločnosť a časť museli tiež presunúť z dôvodu zasahovania do základov budovy," vysvetľovala v máji Platznerová s tým, že tieto úpravy zdržali stavbu o niekoľko dní. Výstavba plavárne stojí 4,2 milióna eur. Mestská časť si zobrala na výstavbu úver, dotáciu pre mestskú časť odsúhlasili aj poslanci Bratislavského samosprávneho kraja.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies