Stane sa z Los Angeles mesto duchov?

NETKY.SK • 16 Marec 2024, 08:36 • 2 min
Stane sa z Los Angeles mesto duchov?

Čo sa to deje s hviezdnym Hollywoodom, luxusnými losangeleskými bulvármi, všetkým tým pozlátkom, povesťou vysnívaného raja na zemi?

slovakia

left justify in out

Los Angeles má dnes, v 21. storočí celkom inú tvár aj prestíž ako kedysi – v druhej polovici minulého storočia. Päťdesiate roky, no aj nasledujúce dekády znamenali pre Los Angeles a Hollywood vrchol, zlaté časy, kedy pôsobiť tu, pracovať, ale aj žiť znamenalo nesmierne veľa. Bola to jedna z najlepších adries sveta, sen pre vyvolených, ukážkový život smotánky.

Dnes, po mnohých desaťročiach je situácia celkom iná. Zmenila a mení sa klíma v meste, prepych sa dostáva do ostrého kontrastu s otrasnou chudobou, ulice Los Angeles už zďaleka nie sú také bezpečné. Naopak, na verejnosť stále častejšie prenikajú šokujúce obrázky, zachytávajúce celé štvrte a stanové mestečká bezdomovcov, ľudí ako bez duše pod vplyvom drog, zločin, špinu, beznádej...

Mesto hlása stále viac kriminality, zaplavila ho dnes snáď najnebezpečnejšia droga – fentanyl, domáci v značkových kúskoch oblečenia sa musia na ulici často doslova „prebiť“ a preštrikovať cez žobrákov a narkomanov, povaľujúcich sa hocikde na chodníkoch...

Mení sa atmosféra a vzťahy aj medzi tradičnými obyvateľmi mesta Los Angeles – zamestnancami filmového priemyslu, umelcami, hercami, hviezdami šoubiznisu. Kedysi výkladná skriňa Ameriky dnes vraj už nie je dobrým miestom pre život, hovoria mnohé známe mená, balia kufre a odchádzajú.

Sťažujú si nielen na menej bezpečné a špinavé ulice, všadeprítomný hluk a stres, ale aj čudnú atmosféru v samotnom filmovom svete. Nechceme svoje deti vychovávať v týchto hodnotách, v tomto prostredí, pod týmto vplyvom, zhodujú sa mnohí a poukazujú na upadajúcu morálku značky Hollywood.

Mnohé hviezdy sa tak rady a ochotne vzdávajú luxusnej adresy a utekajú do odľahlejších kútov štátu Kalifornia, či ešte ďalej, aby mohli viesť pokojný tradičný rodinný život a chrániť svoje deti pred všetkým toxickým, čo dnes vládne Hollywoodu a Los Angeles.

Najnovšou lastovičkou tohto vysťahovaleckého trendu je hviezdny pár najvyššieho rangu – fešák Ryan Gosling (Zápisník jednej lásky, Barbie, La la land...) a jeho polovička – nemenej príťažlivá Eva Mendes (Hitch, Ghost rider, Rýchlo a zbesilo...).  „Jednoducho nechceme, aby naše dievčatá vyrastali v prostredí iných celebritných detí,“ vyjadrili sa hviezdy na rovinu na margo svojho úniku z L. A. Spolu so svojimi dcérkami Esmeraldou (9) a Amandou  (7) vraj odchádzajú niekde „viac na sever, hlavne preč z Hollywoodu,“ citovali médiá Ryana. „Naša najdôležitejšia práca sú naše dievčatá, všetko ostatné je druhoradé," tvrdia svorne rodičia.
Jednoducho im veľmi záleží na svojom manželstve, rodine a chcú, aby boli ich dievčatá šťastné, potvrdzujú aj priatelia z ich blízkeho okolia.

Ďalšie hviezdy, ktoré v posledných rokoch a mesiacoch ušli z Los Angeles, pretože ho nepovažovali za miesto pre šťastný a dobrý život, sú aj Cameron Diaz, ktorá si dala za prioritu materstvo, Mark Wahlberg či Angus T. Jones – herec, ktorý hral to rozkošné nemožné dieťa v seriáli Dva a pol chlapa. Poslední dvaja menovaní sa stiahli z Hollywoodu aj preto, že sú obaja silno veriaci a svoju kresťanskú vieru nedokázali veľmi dobre zladiť s prostredím filmového biznisu.

Z Los Angeles, ale aj filmových plátien už dávnejšie zmizla aj nádejná hviezdička Bridget Fonda (dcéra slávneho Henryho Fondu a neter Jane Fondovej), ktorá dala zbohom nielen Hollywoodu, ale aj hereckej kariére ako takej. Vraj preto, že to požieralo a ničilo jej dušu a šťastie. Keď sa jej minulý rok zvedaví reportéri pýtali, či sa jej necnie za životom filmovej hviezdy, takmer im skočila do reči ráznym: „Nie! Nedávam tomu žiadnu šancu. Takto, ako normálnemu človeku s normálnym životom je mi príliš dobre.“

Život v Hollywoode sa nepáčil ani Julii Roberts, ktorá s manželom Dannym Moderom dala prednosť životu na ranči. Podobne sa rozhodla aj Nicole Kidman, ktorá nasledovala svojho manžela – country speváka Keitha Urbana na vidiek v Nashville. Na farme mimo ruchu Hollywoodu žije aj Amanda Seyfried (hviezda muzikálu Mamma Mia či filmu Listy pre Júliu).

Fešák Ryan Reynolds odišiel takisto z mesta kvôli tomu, že chcel mať jasnú hranicu medzi prácou a rodinou. Jedným z posledných, ktorým nevyhovuje prostredie a morálka Los Angeles je aj Matthew McConaughey, ktorý odišiel so svojou ženou Camilou Alves a deťmi do ústrania a otvorene hovorí, že chce svoje potomstvo vychovávať v zdravých hodnotách, čo v L. A. nie je možné.

Kto ich bude nasledovať a aká budúcnosť čaká kedysi zlaté mesto Los Angeles? Premení sa definitívne na mesto duchov, zločinu a upadlej morálky, aleb osa ešte dokáže nadýchnuť do novej slávy?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
iStock
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies