Prvá partia Slovákov si už v Dubaji vyskúšala moderný bazén

NETKY.SK • 13 December 2010, 13:17 • 2 min
Prvá partia Slovákov si už v Dubaji vyskúšala moderný bazén

Prvá partia Slovákov si už v Dubaji vyskúšala moderný bazén

slovakia

left justify in out

Slovenská plavecká výprava na 10. majstrovstvá sveta v krátkom bazéne v Dubaji má za sebou v pondelok prvé zoznámenie s bazénom v miestnej modernej aréne športového komplexu Hamdana bin Mohammeda bin Rašída. Vôbec prvýkrát v histórii sa svetový šampionát v 25-metrovom bazéne uskutoční v arabskom svete. Vrcholné podujatie sa bude konať od stredy do nedele (15.-19. decembra).
      Slovenskí plavci sa v pondelok rozdelili na dve skupiny, jedna si otestovala vodu v komplexe s kapacitou 15.000 divákov, druhá zostala odpočívať na hoteli. "Letecký presun sme absolvovali v poriadku, na hoteli sme sa ubytovali až po polnoci tunajšieho času, no všetko prebehlo bez problémov. Dnes si už jedna partia vyskúšala bazén, druhá odpočívala na hoteli. S časovým posunom (v Dubaji je o 3 hodiny viac-pozn.) zatiaľ nezápasíme, uvidíme, ako to bude s počasím a prechodmi z klimatizovaného ubytovanie i bazénu do vonku, kde je klasicky dubajsky vlhko a teplo okolo 28 stupňov Celzia," povedal pre TASR tréner slovenskej reprezentácie Róbert Pastierik.
      Prvé dojmy z metropoly Spojených arabských emirátov majú Slováci podľa očakávaní. "Je to tu všetko veľkolepé, vedeli sme, že bazén vybudujú priamo v púšti. Je supermoderný, hoci domáci ešte finišujú s poslednými úpravami okolia, trošku nestíhajú, ale aj v tomto smere by to malo byť všetko OK. Máme to však naň z hotela pomerne ďaleko, po diaľnici aj vyše polhodinky," uviedol kouč SR a dodal: "Všetci plavci sú zdravotne v poriadku, nik mi nehlásil žiadne problémy. Náš základný cieľ je umiestňovanie v prvej tretine štartového poľa. Mal som možnosť vidieť aj štartovky, vyzerá to, že dosiahnuť semifinále by bol výsledok z ríše snov."
      Slovensko bude na šampionáte reprezentovať 10 plavcov, z toho deväť tých, ktorí štartovali aj na nedávnych ME v krátkom bazéne v Eindhovene: Tomáš Klobučník, Nórbert Trudman, Roman Kučík, Daniel Vácval, Michal Navara, Matej Kuchár, Katarína Listopadová, Katarína Millyová a Miroslava Syllabová. Posledná Slovenka Katarína Filová sa na MS pripravovala v USA, Slovenská plavecká federácia jej udelila voĺnú kartu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies