Prudké búrky zanechali v Rakúsku enormné škody, očakávajú ďalšie

NETKY.SK • 13 Júl 2016, 17:09 • 2 min
Prudké búrky zanechali v Rakúsku enormné škody, očakávajú ďalšie

VIEDEŇ - Rozmary počasia, ktoré v Rakúsku zanechali iba v uplynulých 24 hodinách značné materiálne škody, sa ešte neskončili. Rakúski meteorológovia varovali aj dnes pred búrkami sprevádzanými intenzívnymi zrážkami vrátane krupobitia, ale aj nebezpečným nárazovým vetrom či bleskami.

slovakia

left justify in out

V tejto súvislosti môže dôjsť na západe alpskej republiky, v spolkových krajinách Vorarlbersko, Tirolsko i Salzbursko k záplavám i zosuvom pôdy.

 

Napriek tomu, že búrky, ktoré zasiahli Rakúsko v noci nadnes, neboli veľmi dlhé, sú spôsobené škody podľa informácií tamojšieho verejnoprávneho rozhlasu ORF enormné. V Dolnom Rakúsku sa v poslednej chvíli podarilo záchranárom zabrániť tragédii, keď vyslobodili z dvoch automobilov troch pasažierov, ktorí v zaplavenom podjazde pod tlakom vody nedokázali sami otvoriť dvere automobilov. Len o čosi neskôr sa vozidlá ocitli úplne pod vodou.

 

Hasiči registrovali tisícky nočných výjazdov, veď voda zaplavila garáže i pivnice, ale v niektorých lokalitách prenikla aj do obytných priestorov domov. Navyše vyvrátené stromy a polámané konáre zablokovali niektoré cestné komunikácie.

 

V spolkovej krajine Burgenland zasiahlo nepriaznivé počasie predovšetkým lokality na jej juhu, najviac obce Stinatz a Litzelsdorf. Krupobitie a blesky sa tu postarali aj o škody na energetickej sieti a narušenie plynulosti zásobovania domácností elektrickou energiou. Vyčíňanie prírody pocítili aj na medzinárodnom letisku Viedeň-Schwechat, kde museli odkloniť viacero letov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies