Proti pravicovým populistom protestovali v Koblenzi tisíce ľudí

NETKY.SK • 21 Január 2017, 17:52 • 2 min
Proti pravicovým populistom protestovali v Koblenzi tisíce ľudí

KOBLENZ - Tisícky demonštrantov sa dnes zišli v nemeckom meste Koblenz na proteste proti tamojšiemu stretnutiu popredných predstaviteľov európskych pravicovo-populistických strán, združených v Európskom národnom fronte (ENF).

slovakia

left justify in out

Demonštranti zhotovili približne jeden meter vysoké figuríny z kartónu, znázorňujúce niekdajších európskych fašistických vodcov, Benita Mussoliniho a Adolfa Hitlera. Tie naložili do člna a po rieke dopravili až ku kongresovému centru v Koblenzi, kde sa dnes zišlo približne 1000 priaznivcov ENF.

 

Ďalších asi 40 demonštrantov medzitým usporiadalo tzv. protest v sede, čím zablokovalo prístupové cesty do kongresového centra. Zhromaždenie pravicovo-populistických strán však aj napriek tomu prebiehalo podľa plánu. Okolo poludnia napočítala polícia dovedna približne 3000 demonštrantov.

 

"Je doba, kedy už nikto neostáva doma," povedala demonštrantom premiérka spolkovej krajiny Porýnie-Falcko Malu Dreyerová. Ľudí zároveň vyzvala, aby sa zasadzovali za mierumilovnú a otvorenú Európu a otvorene vystupovali proti pravicovo-populistickej rétorike.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies