Eduard Heger chce prilákať študentov zo zahraničia

NETKY.SK • 8 Marec 2022, 17:08 • 2 min
Eduard Heger chce prilákať študentov zo zahraničia

BRATISLAVA - Slovenský premiér absolvoval v utorok počas pracovnej cesty v Londýne diskusiu so študentmi na tamojšej Kráľovskej univerzite (Imperial College), kde pôsobí aj 45 Slovákov a Čechov.

slovakia

left justify in out

Na diskusii sa zúčastnili aj študenti a absolventi univerzít v Cambridgei a Oxforde. Hegerovo vyjadrenie poskytol agentúre TASR tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR. „Bolo veľmi milé vidieť ľudí, ktorí sú odhodlaní, pochádzajú zo Slovenska a veľmi im na našej krajine záleží,“ povedal Heger po stretnutí.

 

Jednou z tém diskusie bolo uznávanie vzdelania z britských vysokých škôl na Slovensku. „Je to náročný proces, žiaľ, aj byrokratický. Na Slovensku možno nevieme tie univerzity doceniť,“ poznamenal.

 

 

Slovenská vláda chce urobiť „všetko, čo bude treba“ na prilákanie Slovákov študujúcich v Británii späť do vlasti. Heger dodal, že na tom pracujú v rámci plánu obnovy pod segmentom s názvom Lákanie talentov.

 

Predseda slovenskej vlády by bol rád, ak by študenti študujúci v zahraničí neskôr pracovali na Slovensku pre štát a pomohli rozvinúť oblasti, ktoré sú „ešte v plienkach“.

 

Prečítajte si tiež: Zuzana Čaputová podpísala zdravotnícku novelu. Čo všetko zmení?

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies