Dopravný podnik Bratislava dezinfikuje vozidlá

NETKY.SK • 9 Marec 2020, 15:22 • 2 min
Dopravný podnik Bratislava dezinfikuje vozidlá

Dopravný podnik Bratislava (DPB) vykonáva prostredníctvom vysúťaženej dodávateľskej firmy intenzívnu a dlhotrvajúcu hĺbkovú dezinfekciu všetkých vozidiel. Všetky vozidlá vo vozovom parku budú dezinfikované od pondelka 9. marca.

slovakia

left justify in out

Už v predchádzajúcich dňoch bola zavedená zvýšená dezinfekcia dopravných prostriedkov účinnými látkami na báze alkoholu a liehu počas každodennej údržby vozidiel. Ďalším opatrením je zavedenie dezinfekcie polymérovým prostriedkom cez elektrostatický postrekovač, ktorý znásobí virucídny účinok predchádzajúcich opatrení.

 

img

 

Nakazená bola aj vodička električky
Jednou z pacientiek s potvrdeným ochorením COVID-19 je vodička električky DPB. Vírusom sa nakazila počas jej pobytu mimo Slovenska koncom februára. DPB ubezpečuje verejnosť i svojich zamestnancov, že šanca na prenos choroby je minimálna. DPB napriek tomu zodpovedne pristúpil k preventívnej karanténe tých zamestnancov, ktorí s vodičkou prišli do blízkeho kontaktu, informuje Matej Michlík z DPB. Spoločnosť je zároveň v priamom kontakte s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Bratislave a so zástupcom hlavného hygienika SR.

 

img

 

Bezpečnostné opatrenia DPB

"DPB svojim zamestnancom poskytuje dezinfekciu a ďalšie ochranné prostriedky a sústredí sa na dezinfekciu ich pracovných priestorov, ktorá sa rovnako vykonáva na dennej báze. Vodiči majú k dispozícii dezinfekčné prostriedky, gél na ruky spolu s utierkami a dezinfekčný prostriedok na madlá či dopytové tlačidlá, ktorý môžu využívať počas služby. Dezinfekciou sú tiež vybavení revízori," dopĺňa Matej Michlík z DPB.

 

img

 

Čím dezinfikujú vozidlá?
Víťazným dodávateľom špeciálneho dezinfekčného procesu je slovenská spoločnosť, ktorá dezinfekciu realizuje na princípe studeného zahmlievania pomocou aerosolového generátora. Použitá látka je registrovaná Centrom chemických látok a prostriedkov a pre osoby je táto certifikovaná látka bezpečná.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies