Vláda prerokuje koncepciu vonkajších ekonomických vzťahov či predaj majetku ŽSR

NETKY.SK • 23 Marec 2022, 06:47 • 2 min
Vláda prerokuje koncepciu vonkajších ekonomických vzťahov či predaj majetku ŽSR

BRATISLAVA – Aby Slovensko dosiahlo hospodársky rast založený na vytváraní kvalitných a udržateľných pracovných miest a zvýšení konkurencieschopnosti ekonomiky v medzinárodnom porovnaní, musí zaistiť prílev zahraničných investícií s vyššou pridanou hodnotou, diverzifikovať teritóriá svojho zahraničného obchodu, zlepšiť využívania nástrojov proexportnej politiky či zvýšiť efektívnosť ekonomickej diplomacie.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z koncepcie vonkajších ekonomických vzťahov a ekonomickej diplomacie Slovenskej republiky na obdobie 2022 - 2030, o ktorej bude v stredu rokovať vláda.

 

Kabinet Eduarda Hegera (OĽaNO) sa bude zaoberať aj predajom pozemkov v správe Železníc slovenskej republiky v prospech spoločnosti ŽP EKO QELET. Cena za 9 161 štvorcových metrov pozemkov v areáli bývalého kontajnerového prekladiska medzi Šuranskou ulicou v Nitre a železničnou traťou je 1,07 milióna eur s daňou z pridanej hodnoty (DPH).

 

img

 

Ministri majú tiež na stredajšom rokovaní odsúhlasiť členstvo Slovenska v medzinárodnej nadácii EÚ – Latinská Amerika a Karibik (EÚ-LAK), v rámci ktorej mala doteraz SR pozorovateľský štatút. Ako plnohodnotný člen má Slovensko prispievať na fungovanie nadácie dobrovoľným finančným príspevkom vo výške 10 000 eur. Medzinárodnú organizáciu založili v roku 2010, jej cieľom je prispieť k posilneniu vzťahov medzi EÚ a Spoločenstvom latinskoamerických a karibských štátov (CELAC).

 

Možno vás zaujme: Tornádo v New Orleans si vyžiadalo najmenej jednu obeť



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies