V Japonku opäť udrelo silné zemetrasenie. Kontrolujú aj oblasť jadrovej elektrárne Fukušima

NETKY.SK • 14 Február 2021, 09:01 • 2 min
V Japonku opäť udrelo silné zemetrasenie. Kontrolujú aj oblasť jadrovej elektrárne Fukušima

TOKIO - Pri severovýchodnom pobreží Japonska v sobotu večer udrelo silné zemetrasenie. Malo magnitúdo 7,1 a bolo cítiť vo viacerých oblastiach vrátane prefektúr Fukušima a Mijagi. Podľa úradov po otrasoch nehrozia vlny cunami.

slovakia

left justify in out

V jadrovej elektrárni Fukušima 1, kde masívne zemetrasenie a cunami pred desiatimi rokmi spôsobili sériu havárií, kontrolujú, či najnovšie otrasy nespôsobili nejaké problémy. Hovorca vlády Kacunobu Kato povedal novinárom, že z ďalších jadrových elektrární v oblasti nemajú žiadne bezprostredné správy o nezrovnalostiach.

 



Z oblasti tiež zatiaľ nehlásia zranených. Kato uviedol, že spoločnosť Tokyo Electric Power Co. hlási výpadok elektriny v zhruba 860-tisíc domácnostiach a niektoré vlaky v severozápadnom Japonsku zase v dôsledku zemetrasenia prestali jazdiť. Ďalšie škody ešte posudzujú.

Japonský meteorologický úrad uviedol, že zemetrasenie vychádzalo z hĺbky 60 kilometrov. Odborníci varujú pred následnými otrasmi, ktoré by mohli prísť počas nasledujúcich dní a mohli by byť silné.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies