Proti policajnému násiliu protestovali aj zamestnanci amerického Kongresu

NETKY.SK • 12 December 2014, 06:50 • 2 min
Proti policajnému násiliu protestovali aj zamestnanci amerického Kongresu

WASHINGTON/OAKLAND - Desiatky zamestnancov amerického Kongresu vo štvrtok demonštratívne opustili pracoviská, aby protestovali proti rozhodnutiam veľkých porôt neobžalovať belošských policajtov v prípadoch zabitia neozbrojených černochov v meste Ferguson v štáte Missouri a v New Yorku.

slovakia

left justify in out

Pracovníci, vrátane členov združenia černošských zamestnancov Kongresu, sa na schodoch pred budovou Kapitolu modlili a zdvihli ruky v narážke na skandovanie "Ruky hore, nestrieľajte", ktoré sa ozýva počas protestov po celej krajine, informovala agentúra Reuters.
      

Štrajk bol najnovšou zo série demonštrácií vyvolaných nespokojnosťou s prácou polície v černošských komunitách. Niektoré prerástli do násilia, ako to bolo pri tohtotýždňových protestoch v severnej Kalifornii. V meste Oakland a v susednom Berkeley tento týždeň vychádzajú do ulíc demonštranti každý večer. V stredu večer po pokojnom protestnom pochode z Berkeley do Oaklandu menšia skupina výtržníkov rozbila výklady dvoch obchodov a z oblasti hlásili rabovanie.
     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies