Vláda pracuje na dohode o kompenzáciách cien energií

NETKY.SK • 8 Február 2022, 11:00 • 2 min
Vláda pracuje na dohode o kompenzáciách cien energií

BRATISLAVA - Kompenzácie drahých cien energií majú byť známe v stredu 9. februára na rokovaní vlády. Anna Zemanová po rokovaní koaličných partnerov dodala, že na dohode sa pracuje.

slovakia

left justify in out

„Zajtra na vláde budú predstavené,“ povedala o kompenzáciách predsedníčka poslaneckého klubu strany Sloboda a Solidarita Anna Zemanová.

 

img

Vláda chce kompenzovať vysoké ceny energií najmä samosprávam, ako aj bytovým domom napojeným na vlastnú kotolňu. Parlament má dnes od 13:00 začať rokovať na mimoriadnej schôdzi o obrannej dohode s USA. Podľa Zemanovej to vyzerá tak, že hlasovať sa bude v stredu 9. februára o 11:00. Na schválenie dohody je potrebných aspoň 76 hlasov. Niektorí poslanci sú však karanténe. Budeme si musieť zajtra zistiť aktuálny stav,“ poznamenala Zemanová.

 

img


Pokiaľ ide o zákony súvisiace so súdnou reformou, šéfka klubu SaS uviedla, že ministerka Mária Kolíková má ešte sériu stretnutí s poslaneckými klubmi. O súdnej reforme má parlament rokovať na budúci týždeň. „Myslím si, že spejeme k rozumnému výsledku,“ uviedla Zemanová.
 

Možno vás zaujme: Sme rodina nepodporí predĺženie núdzového stavu. Očakáva výhodné riešenia na pomoc pri zvýšených cenách energií



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies