Proti migrantom vo Fínsku protestoval aj muž v odeve Ku Klux Klanu

NETKY.SK • 25 September 2015, 12:27 • 2 min
Proti migrantom vo Fínsku protestoval aj muž v odeve Ku Klux Klanu

HELSINKI - Skupina demonštrantov, odpaľujúca petardy a robiaca hluk trúbením na lesné rohy, protestovala dnes ráno pred utečeneckým prijímacím centrom v meste Hennala ležiacom severne od Helsínk proti príchodu žiadateľov o azyl do Fínska.

slovakia

left justify in out

Najmenej jeden demonštrant mal na sebe biele rúcho so špicatým klobúkom pripomínajúce odev americkej rasistickej organizácie Ku Klux Klan, informovala televízna stanica YLE. Stanica podľa agentúry AP odvysielala zábery, na ktorých je vidieť autobus privážajúci migrantov do centra zriadeného v bývalých kasárňach v sprievode policajnej eskorty. Televízia uviedla, že žiadateľov o azyl - prevažne Iračanov - bolo 49, protestujúcich prišlo 30-40. O prípadných zatknutiach sa však nezmienila.

 

Na demonštráciu reagovala fínska vláda, ktorá dôrazne odsúdila "rasistické protesty proti žiadateľom o azyl". Lídri troch strán vládnucej koalície v spoločnom vyhlásení ďalej uviedli, že Fínsko je "otvorená a tolerantná krajina", ktorej obyvatelia sú "ústretoví k prisťahovalcom". Pracovník fínskeho Červeného kríža utrpel zranenia po zásahu kameňom pri štvrtkovom proteste proti príchodu migrantov do centra v meste Hennala.

 

Niekoľko stoviek ľudí vytvorilo v sobotu v pohraničnom meste Tornio symbolický múr na protest proti príchodu migrantov zo Švédska. Pri proteste neboli zaznamenané žiadne incidenty. Vo Fínsku očakávajú v tomto roku až 30.000 žiadateľov o azyl. Vlani ich zaregistrovali 3651.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies