Proti korupcii v politike je potrebná zásadná zmena pravidiel

NETKY.SK • 25 Január 2012, 07:42 • 2 min
Proti korupcii v politike je potrebná zásadná zmena pravidiel

Proti korupcii v politike je potrebná zásadná zmena pravidiel

slovakia

left justify in out

img

Korupcia a plytvanie vo verejnej sfére je predovšetkým problémom nastavenia pravidiel. Myslí si to premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS). "Zásadný problém je v samotných mechanizmoch pri verejných obstarávaniach, predkladaní privatizačných projektov a podobne," zdôraznila na dnešnom HN Clube s tým, že je potrebná zásadná zmena celého systému.
      V tejto súvislosti pripomenula, že končiaca vláda pod jej vedením uskutočnila prvé zmeny, aj keď zďaleka nie všetky, ktoré sú potrebné. "Iste, vždy je to aj na osobnostnej výbave a charaktere konkrétneho človeka, ale v prvom rade potrebujete mať vytvorené pravidlá tak, aby porušenie pravidiel bolo rozpoznateľné a nebolo možné ho zahmliť," argumentovala.
      Vzhľadom na súčasnú situáciu na Slovensku, aj v súvislosti s aktuálnou kauzou Gorila, má Radičová pocit, že krajinu "rozožierajú mole". "Na to už nestačí naftalín. Treba to z tých skríň definitívne vyhodiť a vymeniť. Pretože tá nedôvera a pachuť tu zostane," varovala. Podľa vlastných slov však nemyslela na konkrétne osoby, ale práve potrebnú zásadnú zmenu pravidiel.
      V tejto súvislosti pripomenula viaceré veľké politické kauzy z minulosti - nástenkový tender, predaj emisií, nahrávky s "podobnými hlasmi", údajné zmluvy o tom, kto bude na kandidátke, financovanie politických strán, ale aj rôzne privatizačné projekty a vyjadrila nádej, že sa tieto kauzy podarí vyšetriť.
      "Dúfam, že tie vyšetrovania budú mať konečne nejaký efekt. Nechcela by som žiť s dokola otváranými tými istými témami, s konštatovaním, že sa nedalo alebo niekto nechcel," dodala Radičová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies