Proti islamistom musia bojovať najmä Arabi, myslí si Barroso

NETKY.SK • 30 September 2014, 15:56 • 2 min
Proti islamistom musia bojovať najmä Arabi, myslí si Barroso

ISTANBUL - Arabské štáty by mali robiť viac pre boj proti extrémistickom z Islamského štátu a islamský extrémizmus by mali odsúdiť ráznejšie.

slovakia

left justify in out

Myslí si to predseda Európskej komisie (EK) José Manuel Barroso, ktorý to povedal v pondelok v rámci Svetového ekonomického fóra v tureckom Istanbule. Podľa neho je "chybou", ak sa na túto problematiku nazerá ako na "boj Západu proti terorizmu," cituje ho spravodajská stanica Al-Arabíja.

 

"Títo teroristi sú ohrozením predovšetkým pre moslimské krajiny a pre tento región. V prvom rade musíme vidieť moslimské krajiny a moslimské spoločnosti, že odmietajú (Islamský štát). Pretože v skutočnosti ich činy sú proti islamskej viere a proti základným princípom, v ktoré veríme," vyhlásil šéf EK, ktorého v novembri na poste nahradí luxemburský expremiér Jean Claude-Juncker. 

 

Letectvo Spojených štátov a viacerých arabských krajín pred týždňom odštartovalo leteckú operáciu proti Islamskému štátu na severozápade Sýrie pri hraniciach s Irakom v oblasti, ktorú ovládajú povstalci. USA a Francúzsko už predtým bombardovali džihádistov v Iraku, pridať sa k týmto snahám chcú postupne aj ďalšie krajiny vrátane Veľkej Británie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies