Propalestínski stúpenci demonštrovali pred dvoma synagógami v Paríži

NETKY.SK • 14 Júl 2014, 07:56 • 2 min
Propalestínski stúpenci demonštrovali pred dvoma synagógami v Paríži

PARÍŽ - Propalestínski demonštranti sa vo francúzskom hlavnom meste Paríž dostali v nedeľu do konfliktu s políciou po tom, ako im tá zabránila vstúpiť do dvoch tamojších synagóg. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Nedávna eskalácia násilia v pásme Gazy prispela k vyhroteniu emócií aj vo Francúzsku, kde žije najväčšia moslimská populácia a zároveň najpočetnejšia židovská komunita v západnej Európe.
      

Francúzsky premiér Manuel Valls označil tieto incidenty za "neprípustné", pričom doložil, že jeho krajina "nebude nikdy tolerovať agresívne slová alebo činy, ktoré by mohli preniesť izraelsko-palestínsky konflikt na pôdu Francúzska".
      

Podľa hovorkyne parížskej polície propalestínski stúpenci napadli jednu zo synagóg počas prebiehajúceho náboženského obradu. Veriaci tak na krátky čas zostali uväznení vo vnútri budovy, kým polícia vytláčala demonštrantov z miesta.
      

Protestujúci boli súčasťou približne desaťtisícového davu požadujúceho ukončenie izraelských útokov na pásmo Gazy a obviňujúceho západných lídrov z nedostatočnej snahy o riešenie situácie. Pri zrážkach nikto neutrpel zranenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies