Prokurátor žiada pre Varholíkovú-Rezešovú trest do 13 rokov väzenia!

NETKY.SK • 19 November 2013, 13:34 • 2 min
Prokurátor žiada pre Varholíkovú-Rezešovú trest do 13 rokov väzenia!

BUDAPEŠŤ - Maďarský prokurátor László Mamlecz dnes žiadal tvrdý trest pre Slovenku Evu Varholíkovú-Rezešovú, obvinenú zo spôsobenia vlaňajšej dopravnej nehody, pri ktorej zahynuli štyria ľudia.

slovakia

left justify in out

V záverečnej reči na Súde pre okolie Budapešti prokurátor povedal, že horná hranica v prípade takýchto trestných činov je 13 rokov a súd by podľa neho mal obvinenú odsúdiť na dobu blízku tejto sadzbe. Ako uviedlo internetové vydanie týždenníka Heti Világgazdaság (HVG), prokurátor by za poľahčujúcu okolnosť považoval iba skutočnosť, že Slovenka zatiaľ nebola trestaná a má dve maloleté deti.

Podľa Mamlecza by však súd mal vziať do úvahy, že išlo o viacnásobný trestný čin a zomreli štyria ľudia, preto musí obvinená dostať nepodmienečný trest. Eva V. by mala zaplatiť súdne trovy a mala by mať zakázané riadenie motorových vozidiel. Prokurátor konštatoval, že expertízy jednoznačne preukázali, že obvinená riadila auto pod vplyvom alkoholu, čo bezprostredne viedlo k havárii.

Slovenka je obvinená, že vlani 21. augusta spôsobila na diaľnici M3 dopravnú nehodu, pri ktorej vo vozidle značky Fiat Punto zahynuli traja ľudia. Ďalšia žena v horiacom aute utrpela ťažké poranenia a po prevoze do nemocnice im podľahla.

Maďarská polícia ukončila vyšetrovanie vo februári. Okresná prokuratúra pre okolie Budína 17. mája vzniesla obvinenie z trestného činu spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb a z trestného činu ohrozenia cestnej premávky. Súd by mal vyniesť rozsudok v piatok 22. novembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies