Víťazstvom v FA Cupe si Arsenal zabezpečil pohárovú Európu

NETKY.SK • 2 August 2020, 11:37 • 2 min
Víťazstvom v FA Cupe si Arsenal zabezpečil pohárovú Európu

LONDÝN - Futbalisti londýnskeho Arsenalu síce v Premier League zaznamenali ôsmou priečkou najhorší výsledok od ročníka 1994/95, no aj tak po poslednom zápase sezóny oslavujú. V sobotu zdolali vo Wembley Chelsea 2:1 a po rekordný 14-krát si prevzali najstaršiu futbalovú trofej FA Cup.

slovakia

left justify in out

Pulisic otvoril skóre 

Chelsea v úvode pôsobila oveľa lepším dojmom a dostala sa do vedenia, keď už v 5. min sa presadil Christian Pulisic a stal sa tak prvým Američanom v histórii, ktorý skóroval vo finále FA Cupu. Dvadsaťjedenročný krídelník sa stal zároveň najmladším strelcom od čias Cristiana Ronalda, ktorý sa presadil v drese Manchestru United v roku 2004 v úspešnom stretnutí proti Millwallu vo veku 19 rokov.

 

img

 

Tri zranenia na strane Chelsea 

Hviezdou večera sa však napokon stal bývalý spoluhráč Pulisica z Borussie Dortmund. Vývoj duelu sa začal otáčať v 28. min, keď Pierre-Emerick Aubameyang vyrovnal z pokutového kopu. Výkon "The Blues" nabral od tohoto momentu klesajúcu úroveň, pôsobili nervózne a na pohode im nepridali ani zranenia. Už do prestávky musel striedať Andreas Christensen a tesne po zmene strán ho nasledoval Pulisic. V úplnom závere ešte odniesli z trávnika na nosidlách aj Pedra.

 

img

 

Lampard priznáva prehru svojho tímu 

"Dnes sa to na nás celé nakopilo, dva natiahnuté stehenné svaly, jedno vykĺbené rameno. Neviem si predstaviť, čo bude ďalší týždeň," povedal podľa BBC tréner Chelsea Frank Lampard, ktorý však nehľadal žiadne výhovorky. "Začali sme veľmi dobre v prvých pätnástich minútach, nadávať môžeme iba sami sebe. Finále nikdy nie je pohodlnou prechádzkou. Boli sme pomalí, hrali sme sebecky a vytvorili si na seba zbytočný tlak," dodal niekdajší stredopoliar, ktorý s Chelsea ako hráč triumfoval v FA Cupe štyrikrát.

 

img

 

Víťazný gól strelil Aubameyang po individuálnej akcii v 67. minúte. V kalendárnom roku 2020 má na svojom konte 13 presných zásahov, z profesionálnych súťaží v Anglicku iba Said Benrahma z Brentfordu strelil ešte o jeden viac.

 

 

Arteta na vrchole ako tréner

"Som mimoriadne hrdý na to, čo sme dosiahli, pretože viem, aké je to náročné a čím všetkým sme si prešli. Uplynulých šesť mesiacov bolo ťažkých, prešli sme si mnohými vecami v našich životoch, no ja som mal stále v hlave jednu misiu. Presvedčiť hráčov a celý tím, že môžeme triumfovať," tešil sa po zápase tréner Arsenalu Mikel Arteta, ktorý zasadol na lavičku v decembri 2019 a na jar musel prekonať nakazenie koronavírusom. Španiel predtým získal s Arsnelom trofej dvakrát ako hráč.

 

img

 

Už istá miestenka 

"Kanonieri" si triumfom v FA Cupe zaistili účasť v Európskej lige v budúcej sezóne. Chelsea sa teraz musí pripraviť na odvetu osemfinále Ligy majstrov, 8. augusta nastúpi na pôde Bayernu Mníchov. V prvom zápase prehrala 0:3.

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies