Ukrajina a Rusko v piatok podpíšu dohodu o vývoze obilia z Ukrajiny cez Čierne more

NETKY.SK • 21 Júl 2022, 20:29 • 2 min
Ukrajina a Rusko v piatok podpíšu dohodu o vývoze obilia z Ukrajiny cez Čierne more

ANKARA – Oznámila to vo štvrtok kancelária tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana, píše TASR na základe správy agentúry AFP.

slovakia

left justify in out

Dohodu podpíšu podľa agentúry Reuters v istanbulskom paláci Dolmabahçe, niekdajšom sídle tureckých sultánov. Bude pri tom okrem Erdogana aj generálny tajomník OSN António Guterres. Jeden z Guterresových hovorcov Farhan Haq predtým oznámil, že generálny tajomník odcestuje vo štvrtok do Turecka.

 

 

Na otázku o možnom podpísaní dohody o vývoze obilia z Ukrajiny povedal, že „situácia je tak trochu premenlivá, takže neviem povedať, kedy sa niečo podpíše“.

 

 

 

 

Rusko by sa zároveň zdržalo paľby na tieto lode a Turecko v spolupráci s OSN by sa podujalo kontrolovať lode vracajúce sa na Ukrajinu, či nevezú zbrane.

 

Možno vás zaujme: Lavrov: Rusofóbna politika Washingtonu spôsobuje veľkú škodu pre pokračovanie rusko-maďarských vzťahov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies