Progresívne Slovensko predstavilo volebný program s názvom Plán pre budúcnosť

NETKY.SK • 2 September 2023, 15:00 • 2 min
Progresívne Slovensko predstavilo volebný program s názvom Plán pre budúcnosť

BRATISLAVA - Progresívne Slovensko dnes predstavilo volebný program s názvom Plán pre budúcnosť. Na Programovej konferencii hnutie priblížilo svoje tri priority a tiež desať konkrétnych opatrení ilustrujúcich, akú budúcnosť pre Slovensko chce.

slovakia

left justify in out

"Som hrdý na Plán pre budúcnosť, ktorý dali dokopy desiatky top odborníkov a odborníčok zo Slovenska. Náš program má tri jasné priority. Prvou je znovu naštartovať slovenskú ekonomiku, aby sa zväčšil koláč, ktorý politici rozdeľujú tak, aby bolo dosť zdrojov na všetky potrebné výdavky a investície. Druhou prioritou je dať do poriadku slovenské zdravotníctvo, potrebujeme kvalitné nemocnice aj regionálnu ambulantnú sieť. Treťou prioritou je zmeniť celkovú spoločenskú atmosféru na Slovensku. Aby ľudia zo Slovenska neodchádzali, ale sa sem naopak začali vracať," uviedol predseda PS a podpredseda Európskeho parlamentu Michal Šimečka.

"Kvalitný program však sám o sebe nestačí. Rovnako dôležitý je aj štýl politiky a vládnutia. Po rokoch konfliktov a hašterenia potrebujeme konečne politikov, ktorí budú počúvať partnerov, spolupracovať a trpezlivo nachádzať kompromis. A potrebujeme tiež schopnosť doťahovať veci do konca. O plánoch nielen hovoriť, ale ich vedieť aj premieňať na realitu, trpezlivou každodennou prácou a dôrazom na implementáciu. Presne túto kvalitu, kľúčovú pre lepšiu budúcnosť našej krajiny, chceme priniesť do slovenskej politiky," dodal Šimečka.


Progresívci predstavili tiež desať konkrétnych opatrení, ktoré ilustrujú, akú budúcnosť chcú pre Slovensko. Medzi tieto konkrétne ciele patrí postaviť tri nové veľké nemocnice, znížiť zdanenie práce, úplne zjednodušiť mikropodnikanie, zaviesť príspevok na bývanie, výhodný ročný lístok na verejnú dopravu CeloSlovák, skokové zvýšenie učiteľských platov, predvyplnené daňové priznanie, životné partnerstvá dostupné pre všetkých, výhodná fotovoltika na strechu všetkých záujemcov a garancia výživného pre deti včas a v plnej výške.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies