Na vládnej akcii v Indii zomrelo na následky úpalu 11 ľudí

NETKY.SK • 17 Apríl 2023, 14:15 • 2 min
Na vládnej akcii v Indii zomrelo na následky úpalu 11 ľudí

NAÍ DILLÍ - Na západe Indie v nedeľu zomrelo na následky úpalu 11 ľudí počas vládou sponzorovaného odovzdávania cien.

slovakia

left justify in out

Vedenie západoindického štátu Maháráštra označilo incident za "smutný a znepokojujúci" a príbuzným obetí prisľúbilo odškodnenie. Počas podujatia neďaleko mesta Bombaj sa teploty blížili k 38 stupňom Celzia. Okrem obetí ďalších približne 20 ľudí hospitalizovali a 300 sa cítilo zle.

 

Na podujatí sa zúčastnili vysokí vládni predstavitelia vrátane ministra vnútra Amita Šáha, ktorý ocenil divákov, že čakali tak dlho na slnku. Vládnuca Indická ľudová strana (BJP) uviedla, že na podujatí bolo približne milión ľudí, informovali noviny Indian Express. Opozičná strana Indický národný kongres (INC) obvinila vládu z nedbanlivosti a preto by mala čeliť trestnému stíhaniu. Vlny horúčav si od roku 2010 v Indii vyžiadali už viac ako 6500 obetí. Vlani viaceré indické mestá zasiahli rekordné teploty. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies