RG: Nadal získal rekordný 22. grandslamový titul, v posledom sete naložil Ruudovi kanára

NETKY.SK • 5 Jún 2022, 17:37 • 2 min
RG: Nadal získal rekordný 22. grandslamový titul, v posledom sete naložil Ruudovi kanára

PARÍŽ – Španielsky tenista Rafael Nadal triumfoval štrnástykrát v kariére na Roland Garros a získal rekordný 22. grandslamový titul. Vo finále mužskej dvojhry zdolal v pozícii turnajovej päťky nasadenú osmičku Nóra Caspera Ruuda hladko 6:3, 6:3, 6:0.

slovakia

left justify in out

Vo finále podal Nadal suverénny výkon

 

Španiel si upevnil prvé miesto v historických tabuľkách. Odskočil Srbovi Novakovi Djokovičovi a Švajčiarovi Rogerovi Federerovi, ktorí majú na konte 20 grandslamových trofejí. Nadal je vo veku 36 rokov najstarší parížsky šampión, doposiaľ ním bol jeho krajan Andres Gimeno. Vo finálových dueloch na dvorci Philippa Chatriera ešte antukový kráľ nenašiel premožiteľa, po nedeli má bilanciu 14:0.

 

Nadal po prvý raz vyhral v jednej sezóne Australian Open i Roland Garros. Vďaka nedeľňajšiemu triumfu si z francúzskej metropoly odnáša prémiu 2,2 milióna eur pred zdanením a 2 000 bodov do svetového rebríčka ATP. V jeho novom vydaní sa posunie na štvrté miesto.

 

 

Nadalovi vyšiel úvod zápasu s Ruudom, keď dvakrát prelomil podanie súpera a v prvom sete si vybudoval rozhodujúci náskok 4:1. Španiel kvalitne returnoval, diktoval tempo výmen, zahrával loptičky tesne k základnej čiare. Nór robil príliš veľa nevynútených chýb najmä z bekhendu.

Na začiatku druhého dejstva odvrátil Ruud tri brejkbaly, čo ho povzbudilo. Vo štvrtom geme čistou hrou zobral Nadalovi podanie a ujal sa vedenia 3:1. Španiel sa však rýchlo zmobilizoval, v ďalších minútach získal päť gemov za sebou a aj druhý set sa stal jeho korisťou.

 

 

Nadal dokázal v dôležitých momentoch naplno zúročiť bohaté skúsenosti z grandslamových zápasov. V treťom sete úplne ovládol dianie na centri. Po dvoch brejkoch odskočil Ruudovi na 4:0 a uštedril mu "kanára". V šiestom geme premenil Nadal po víťaznom bekhende po čiare druhý mečbal a získal celkovo 92. singlový titul.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona