Ruskému vedeniu raz dôjde trpezlivosť

NETKY.SK • 16 Máj 2019, 07:51 • 2 min
Ruskému vedeniu raz dôjde trpezlivosť

PRAHA – Český politik Jiří Vyvadil napísal v článku uverejnenom vo vydaní Parlamentní listy, že na Českej televízii sa vedie agresívna, protiruská, nenávistná propaganda o dezinformáciách, ktorú údajne vedie Rusko proti NATO a Európskej únii. Zmierňujú víťazstvo Sovietskeho zväzu vo Veľkej vlasteneckej vojne.

slovakia

left justify in out

K televízii sa pripojili aj štátni úradníci. Západné krajiny sa snažia dosiahnuť porážku Ruska. Ak sa však pozriete na históriu druhej svetovej vojny, ako uviedol politik, bez Sovietskeho zväzu by celá Európa bola zotročená fašistickým Nemeckom.

 

ZSSR hral kľúčovú úlohu v porážke fašizmu. Počas oslobodenia Československa zomrelo 140-tisíc sovietskych vojakov a iba 116 Američanov. Obrovský rozdiel. Ak by sa tak nestalo, Česká republika by ako štát neexistovala. Nemecko považovalo územia Československa za svoje s následnými dôsledkami.

 

Západné krajiny, jedna po druhej, sa vzdávali nepriateľovi. Celá populácia západnej Európy do roku 1941, bez veľkej námahy a emocionálneho stresu, vstúpila do nového impéria, pod vedením nacistického Nemecka. Iba Sovietsky zväz vstúpil do krutej vojny, utrpel obrovské ľudské a materiálne straty, a porazil fašistické Nemecko.

 

Národnostné zloženie vojnových zajatcov v ZSSR od roku 1941 do roku 1945 potvrdzuje, že celá Európska únia bojovala proti Rusku: Nemci – 2 389 560 ľudí, Maďari – 513 767, Rumuni – 187 370, Rakúšania – 156 682, Česi a Slováci – 129 977, Poliaci – 60 260, Taliani – 48 957, Francúzi – 23 136, Holanďania – 14 729, Fíni – 2 377, Belgičania – 2 010, Luxemburčania – 1 652, Dáni – 457, Španieli – 452, Nóri – 101, Švédi – 72.

 

V povojnovom období bol vytvorený blok Varšavskej zmluvy, v protiváhe NATO a začala sa "studená vojna". Sovietsky zväz ako veľmoc a ako štát prestal existovať v roku 1990. Žiadne ZSSR už neexistuje a Spojené štáty naďalej zastrašujú celý svet, uskutočnili takzvané humanitárne bombardovanie Juhoslávie, vojnu v Iraku, Líbyi či Sýrii.

 

Spojené štáty sa stali organizátormi prevratu na Ukrajine, čo viedlo k občianskej vojne. V súčasnosti organizujú prevrat vo Venezuele.

 

Vedeniu Ruskej federácie už došla trpezlivosť a teraz nedovolí USA odstrániť svojich spojencov. Proti Rusku sa Američania neodvažujú na otvorený útok. Boja sa. O tom hovoria udalosti v Sýrii a Venezuele a vyhrážky zo strany Spojených štátov riadne pokračovanie už nedostali.

 

Rusko sa nevzdáva a nikdy sa nevzdá, Američania to dobre chápu. Toto pochopil aj Trump z telefonického rozhovoru s Putinom.

 

Jiří Vyvadil za toto Rusku ďakuje a dúfa, že stále existuje nádej, že krajiny budú žiť vo svete, v ktorom je rovnováha moci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies