Problémy pri stavbe diaľnic sú podľa ministra dopravy vyriešené

NETKY.SK • 27 December 2018, 12:36 • 2 min
Problémy pri stavbe diaľnic sú podľa ministra dopravy vyriešené

BRATISLAVA - Vyriešenie niekoľkých kritických problémov pri výstavbe diaľnic považuje minister dopravy a výstavby SR Arpád Érsek (Most-Híd) za dôležité pri hodnotení tohto roka. Po zmene trasy sa znova pracuje na meškajúcej stavbe diaľničného obchvatu Ružomberka na úseku D1 Hubová - Ivachnová s tunelom Čebrať, alebo sa definitívne uzavrelo trasovanie posledného nerozostavaného úseku D1 Turany - Hubová medzi Bratislavou a Košicami. Problémy boli podľa ministra aj na stavbe úsekov D4 a R7 v okolí Bratislavy v rámci PPP projektu, ale práce sa už postupne začali.

slovakia

left justify in out

V tomto roku boli vyhlásené verejné súťaže na výstavbu úsekov R2 Kriváň - Mýtna (9,15 km), Mýtna - Lovinobaňa (13,5 km) a v týchto dňoch aj na druhý úsek R2 Košice, Šaca - Košické Oľšany (14,3 km), ako aj viaceré súťaže na vypracovanie projektovej dokumentácie pre stavby úsekov. Na uzavretie čakajú súťaže vyhlásené v roku 2017 na výstavbu úsekov R3 Tvrdošín - Nižná nad Oravou (4,4 km) a R4 severný obchvat Prešova I. etapa (4,3 km). V tomto roku nebol odovzdaný do užívania žiadny nový úsek diaľnice, či rýchlostnej cesty.

 

"Veľa starostí som mal s vlakovou dopravou, ktorú pravidelne posilňujeme a darí sa nám do vlakov lákať stále viac ľudí. Na druhej strane to robí problémy v prevádzke, s ich riešením nie som vždy spokojný a na železnici sa urobili aj nejaké personálne zmeny," uviedol Érsek s tým, že sa darí posúvať veci vpred. 

 

img

Razenie tunela Čebrať na úseku diaľnice D1 Hubová – Ivachnová stále pokračuje


Šéf rezortu dopravy pripomenul aj zníženie pokút za zmeškané technické a emisné kontroly motorových vozidiel a zároveň liberalizáciu staníc.

 

"Od mája ich máme väčší počet, trh na to veľmi dobre zareagoval. Ľudia si to chvália, lebo nemusia čakať na kontroly, a stanice vznikajú aj v oblastiach, kde predtým neboli," uviedol Érsek.

Schválená novela zákona o cestnej doprave od apríla 2019 zas odstráni nerovnaké podmienky na podnikanie klasických koncesovaných taxikárov a nových poskytovateľov cez aplikácie v smartfónoch. Cena diaľničných známok zostane nezmenená už deviaty rok, a to 10 eur za desaťdňovú, 14 eur za 30-dňovú a 50 eur za ročnú známku.

 

"Slovensko má najnižšie ceny za jazdu po diaľniciach", dodal minister dopravy.
 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies