Priznajte sa, apeluje polícia na ľudí, ktorí si brali peniaze pohádzané po diaľnici

NETKY.SK • 5 Máj 2018, 12:32 • 2 min
Priznajte sa, apeluje polícia na ľudí, ktorí si brali peniaze pohádzané po diaľnici

BRATISLAVA - Morálnej dileme boli tento týždeň vystavení vodiči na diaľnici Interstate 70 v americkom Indianapolise po tom, ako z úložného priestoru auta prevážajúceho bankovky začali vypadávať celé stohy dvadsaťdolároviek. Ako píše americký denník The New York Times, na vozovke v momente ležali celé zväzky bankoviek, zatiaľ čo iné sa roztrhli a padali na cestu a vedľa nej ako dážď.

slovakia

left justify in out

Po bokoch diaľnice bolo po pár minútach vidno celé kopy dvadsaťdolároviek.

Niektorí vodiči zastavovali autá, naberali si z peňazí plnými priehrštiami a vzápätí upaľovali preč. Auto zastavila aj Jazmyne Danae, ale na rozdiel od ostatných len vytiahla svoj mobil a začala udalosť vysielať naživo na Facebooku. Ako v piatok povedala pre The New York Times, prirodzene aj jej napadlo, že by si z bankoviek mohla trochu nabrať pre vlastnú potrebu, ale vzápätí jej došlo, že by potom nemohla pokojne spávať a bála by sa, že sa na jej čin príde.

Polícia v piatok skutočne vyzvala všetkých občanov, ktorí sa stali svedkami tejto udalosti a trochu si z bankoviek vypadnutých z auta "prilepšili", aby peniaze do posledného dolára vrátili. "Každého, koho vystopujeme a kto si zobral z týchto peňazí čo i len dolár, zatkneme za krádež. Čas na to, aby sa ľudia zachovali správne, zavolali nám a peniaze vrátili, je teraz. Pretože keď už vám zaklopeme na dvere, vtedy už zatknutiu neuniknete," uvádza sa v stanovisku polície.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies