Prívalové povodne si na severe Pakistanu vyžiadali najmenej 30 mŕtvych

NETKY.SK • 3 Júl 2016, 13:28 • 2 min
Prívalové povodne si na severe Pakistanu vyžiadali najmenej 30 mŕtvych

PEŠÁVAR - Najmenej 30 mŕtvych si vyžiadali prívalové povodne vyvolané intenzívnymi monzúnovými zrážkami, ktoré zasiahli v noci nadnes odľahlú obec na severe Pakistanu. Informuje o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Prírodný živel vyčíňal v obci Ursún, neďaleko afganských hraníc. Podľa úradov povodne odplavili niekoľko domov a mešitu, v ktorej prebiehali modlitby pri príležitosti ramadánu. Medzi mŕtvymi sú štyri ženy a päť detí.


Pátracím tímom sa podarilo objaviť telá siedmich obetí, 30 ďalších ľudí je nezvestných a predpokladá sa, že sú mŕtvi. Úsilie záchranárov sťažujú pretrvávajúce nepriaznivé poveternostné podmienky.


Úrady povolali na pomoc vrtuľníky, keďže okolité cesty sú poškodené povodňami. Podľa odhadov bolo zničených zhruba 40 domov. Regionálna vláda prisľúbila pozostalým odškodnenie vo výške 300 dolárov za každú obeť.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies