Prístav v Oaklande zatvorili kvôli demonštrantom proti Wall Streetu

NETKY.SK • 3 November 2011, 23:28 • 2 min
Prístav v Oaklande zatvorili kvôli demonštrantom proti Wall Streetu

Prístav v Oaklande zatvorili kvôli demonštrantom proti Wall Streetu

slovakia

left justify in out

img

Prevádzku prístavu v americkom meste Oakland v Kalifornii dnes pozastavili kvôli demonštrantom protestujúcim proti ekonomickej nerovnosti, uviedla tlačová agentúra Reuters.
Tisícky protestujúcich ľudí zablokovali hlavnú križovatku v Oaklande - jednom z najväčších nákladných prístavov v Spojených štátoch. Demonštranti z hnutia Occupy Oakland (Obsaďte Oakland) označili svoju akciu za generálny štrajk proti ekonomickým podmienkam a policajnej brutalite.
Mesto sa štrajkujúcim nepodarilo paralyzovať, do veľkej miery fungovalo normálne - väčšina obchodov bola otvorená a vo firmách sa pracovalo. Vedenie prístavu však rozhodlo o jeho zatvorení, až kým prevádzka nebude bezpečná.
Hnutie Occupy Oakland sa v Spojených štátoch dostalo na čelo celonárodného hnutia proti praktikám a moci Wall Streetu po tom, ako bol pri demonštrácii vážne zranený bývalý príslušník námornej pechoty americkej armády.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies