Prípravy na Vianoce vrcholia aj v košickej ZOO

NETKY.SK • 3 December 2015, 12:37 • 2 min
Prípravy na Vianoce vrcholia aj v košickej ZOO

KOŠICE – Prípravy na Vianoce vrcholia aj v košickej zoologickej záhrade (ZOO), ktorá pre návštevníkov prichystala bohatý program.

slovakia

left justify in out

Ako dnes informovala Eva Malešová z košickej ZOO, už od piatka 4. decembra sa deti do 15 rokov do ZOO dostanú za polovičné vstupné a o 10:00 bude na ne čakať Mikuláš.


„Tradičná akcia Ozdob si svoj vianočný stromček v ZOO sa začne 14. decembra. Je prioritne určená pre deti materských a základných škôl a tiež pre stredoškolákov. Kolektívy, ktoré prídu s vianočnými ozdobami, budú mať do ZOO vstup zadarmo,“ informovala Malešová. Doložila, že stromčeky sú umiestnené vonku, preto by mali byť ozdoby vyrobené z trvanlivých materiálov, aby odolali počasiu. „Odporúčame ich zhotoviť z dreva, slamy či zo sušeného ovocia. Deti ozdoby môžu aj kúpiť, ale určite viac potešia tie, ktoré sami vymysleli a vyrobili,“ povedala Malešová.


Triedy, ktoré sa chcú zapojiť do zdobenia stromčekov v ZOO sa môžu objednať na tel. č. 055/7968013, 0948170030, resp. elektronicky na adrese vzdelavanie@zookosice.sk, alebo adopcia@zookosice.


Ozdobené prirodzene rastúce, alebo aj špeciálne nainštalované stromčeky pomôžu vytvoriť neopakovateľnú atmosféru Vianoc aj v areáli ZOO. Návštevníci si ju budú môcť naplno vychutnať od 21. decembra do 11. januára 2016. Okrem rozžiareného areálu budú vysvietené aj chovné zariadenia pre mačiaky husárske, kapybary močiarne, plameniaky, surikaty vlnkavé, pásavca štetinového, exotárium, vivárium, oba rybníky a pod. Zoologická záhrada bude otvorená aj počas sviatočných dní.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies