VIDEO: Slovan Bratislava včera vyhral nad PAOK Solún 1:0

NETKY.SK • 23 August 2019, 7:21 • 2 min
VIDEO: Slovan Bratislava včera vyhral nad PAOK Solún 1:0

BRATISLAVA - Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili vo štvrtkovom prvom zápase play off Európskej ligy UEFA 2019/2020 na Tehelnom poli nad gréckym PAOK Solún 1:0.

slovakia

left justify in out

O triumfe slovenského majstra rozhodol v nadstavenom čase holandský obranca Myenty Abena.

 

img

 

Hostia z Grécka mali v zápase prevahu, už v siedmej minúte nastrelil Leo Jaba brvno, ale ďalšie gólové šance si už nevypracovali. Pre trénera Jána Kozáka ml. to bol deviaty zápas na lavičke Slovana, v každom dokázal zvíťaziť. Odvetný zápas je na programe o týždeň 29. augusta o 19.00 SELČ na štadióne Toumba v Solúne.

 

Prvú strelu vyslal na bránku v 3. minúte spoza šestnástky Ljubičič, no brankár Paschalakis loptu bezpečne chytil. Krátko nato prišla aj prvá gólová šanca zápasu, mal ju hosťujúci Jaba. Stredopoliar PAOK si zasekol obrancu a ľavačkou namieril do brvna Greifovej bránky. Slovan odpovedal hlavičkou De Marca po rohovom kope, ktorá len tesne minula cieľ. V 17. minúte po rýchlej kombinácii Solúnčanov chýbali Jabovi k zakončeniu len centimetre, obrana "belasých" napokon dostala loptu do bezpečia. Hostia mali postupne loptu častejšie na kopačkách a Slovan čakal na brejk. Domácim však chýbalo zrýchlenie a hráčom PAOK moment prekvapenia. Preto sa najmä dobre pracujúce defenzívy postarali o polčasový bezgólový sumár.

 

img

 

Po prestávke pohrozili hostia, prudký center pozdĺž šestnástky tesne minul Pelkas. Na druhej strane sa do brejku dostal Čavrič, dostal sa do kontaktu s Paschalakisom, oboch museli ošetrovať. PAOK mohol otvoriť skóre v 51. minúte, no súboj Pelkasa s Greifom vyhral brankár Slovana. Tlak hostí postupne narastal, ich hráči niekoľkokrát odobrali loptu slovanistom na ich polovici, no gólovú šancu si vypracovať nedokázali. "Belasí" odpovedali strelami Šporara a Rataa, tie však Paschalakisa nevystrašili. "Vystrašení" však zostali usporiadatelia, keď v 76. minúte vbehla na ihrisko odvážna sporoodetá fanúšička, za búrlivého potlesku tribún ju však včas spacifikovali. Desať minút pred koncom duelu vybehol na trávnik v drese hostí slovenský reprezentant Miroslav Stoch. Duel sa dočkal gólového rozuzlenia v nadstavenom čase, keď zaváhanie gréckej obrany využil Abena a Slovanu dal do odvety jednogólový náskok.

 

Ján Kozák ml., tréner Slovana sa vyjadril nasledovne: "Teším sa, pre toto robíme futbal, je to najkrajšia odmena pre hráčov a nás všetkých v klube na plnom štadióne s krásnou atmosférou. Proti takýmto silným mužstvám nemôžete hrať ináč, defenzíva musí fungovať na sto percent aj s pomocou ofenzívnych hráčov. Naša šanca prišla, Abena tam zostal po štandardke a vyšlo to výborne."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona