Pripravte si citrónovo-rozmarínové rizoto

NETKY.SK • 4 Marec 2023, 12:0 • 2 min
Pripravte si citrónovo-rozmarínové rizoto

Rizoto nie je dusená ryža. Pravé rizoto by malo mať krémovú konzistenciu a zrnká ryže by mali byť al dente – jemné na povrchu a tvrdšie vo vnútri. V skutočnosti nie je nič jednoduchšie. Pri výbere správnych a kvalitných ingrediencií, a dodržaní zopár pravidiel budete mať na stole do 20 minút dokonalú taliansku večeru a k nej otvorené dobré vínko.

slovakia

left justify in out

Citrónovo-rozmarínové rizoto

 

Suroviny

450 g ryža na rizoto

3 ks červená cibuľa 

500 ml biele víno 

1 zväzok rozmarínu

3 PL olivový olej

60 g strúhaný parmezán

1 PL hnedý cukor

strúhaná kôra a šťava z citróna

soľ

mleté čierne korenie

 

Postup

Cibuľu ošúpeme a nasekáme. Ryžu na sitku premyjeme tečúcou vodou, až vyplavíme všetok škrob. Vývar prevaríme s rozmarínom, pričom niekoľko ihličiek odložíme bokom na ozdobu. Necháme 10 minút odstáť, potom vývar precedíme. Vo väčšom hrnci na oleji opečieme cibuľu a ryžu dosklovita. Pridáme cukor, citrónovú šťavu, vývar a víno. Zakryjeme a privedieme do varu. Plameň stiahneme na minimum a rizoto prikryté varíme 20 minút. Občas premiešame a dbáme na to, aby ryža ku koncu varenia neprihorela. Podla potreby pridáme ďalšiu tekutinu. Do hotového rizota primiešame strúhaný parmezán a ozdobíme ihličkami rozmarínu.

 

Dobrú chuť! 

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona