Okamžite vyrazte do nemocnice! Povedali lekári Johnsonovi

NETKY.SK • 7 Apríl 2020, 9:12 • 2 min
Okamžite vyrazte do nemocnice! Povedali lekári Johnsonovi

Nepodceňujte svoj zdravotný stav a navštívte nemocnicu, oznámili lekári pri videokonferencii britskému premiérovi Borisovi Johnsonovi.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

U predsedu vlády naďalej pretrvávajú symptómy koronavírusu. Od pondelkového večera leží na jednotke intenzívnej starostlivosti v londýnskej nemocnici St. Thomas, uviedol Daily Mail.

 

Johnson nakoniec poslúchol

Na lekára sa Johnson obrátil v nedeľu, pretože jeho zdravotný stav sa začal zhoršovať. Počas rokovania vlády, ktorého sa na diaľku zúčastnil, kašľal a chrchlal. Doktori mu radili, že by nič nemal podceniť a mal by bezodkladne vyraziť do nemocnice.

 

"Lenže musíte vziať do úvahy charakter premiéra. Nechcel pred ostatnými vyzerať ako slaboch," povedal Daily Mailu nemenovaný zdroj z premiérovho okolia.

 

Johnson nakoniec radu lekárov poslúchol. Počas nedeľného televízneho prejavu britskej kráľovnej Alžbety II. sa premiér odobral do nemocnice.

 

 

Ešte v pondelok ráno minister pre výstavbu Robert Jenrick upokojoval verejnosť, že Johnsonova hospitalizácia je plánovaná a nejde o nič vážne.

 

Daily Mail ale upozornil, že už len čas a spôsob Johnsonovej návštevy naznačil, že nešlo o úplne rutinné vyšetrenie.

 

Server tiež dodal, že Johnsona zradila práve jeho povaha. "Symptómy pretrvávali a jeho situácia sa rozhodne nezlepšila. Napriek tomu trval na tom, že bude ďalej pracovať," uviedol nemenovaný vládny zdroj.

 

Tvrdohlavý Boris

Premiér si vraj chcel vziať príklad od ministra financií Matta Hancocka. Aj on bol pozitívne testovaný na koronavírus. Daily Mail ale upozornil na niekoľko odlišností medzi oboma politikmi.

 

 

Hancock je štyridsiatnik, takmer o 15 rokov mladší ako Johnson. Naviac je štíhly a v kondícii, zatiaľ čo na Johnsonovi je vidieť, že jeho fyzická kondícia nie je najlepšia, čo platilo už predtým, než bol pozitívne testovaný na koronavírus. Predseda vlády navyše trpí nadváhou.

 

Johnson má 55 rokov. Jeho zdravotným stavom boli v minulých dňoch znepokojení aj jeho poradcovia. List Guardian už minulý týždeň informoval, že premiér je chorý vážnejšie, než si sám pripúšťa a ako priznávajú jeho spolupracovníci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona