Princovia William a Harry vzdali úctu svojmu dedovi Princovi Filipovi. Ako si ho budú pamätať?

NETKY.SK • 13 Apríl 2021, 12:18 • 2 min
Princovia William a Harry vzdali úctu svojmu dedovi Princovi Filipovi. Ako si ho budú pamätať?

LONDÝN - Britskí princovia William a Harry vydali v pondelok samostatné vyhlásenie, v ktorom vzdali úctu svojmu dedkovi, princovi Filipovi, ktorý minulý týždeň zomrel vo veku 99 rokov.

slovakia

left justify in out

William, v poradí druhý následník na britský trón po svojom otcovi - princovi Charlesovi, sa zaviazal naďalej podporovať kráľovnú Alžbetu II. Starého otca označil ako „mimoriadneho človeka“ a taktiež poznamenal, že dedko mu bude chýbať.

„Storočie života môjho starého otca by sa dalo popísať ako služba svojej vlasti a Commonwealthu, svojej manželke a kráľovnej, a našej rodine,“ uviedol William na mikroblogovacej sieti Twitter.

Kancelária princa Harryho tiež vydala vyhlásenie, v ktorom opísal Filipa ako muža, ktorý bol „autenticky sám sebou“. Harry povedal, že dedka si bude pamätať ako šampióna v grilovaní či rôznych žartoch.

 

Súvisiaci článok: VIDEO: Princ Charles ďakuje verejnosti za podporu, rozlúčky s jeho otcom sa zúčastní len kráľovská rodina



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies