Princ William si pozrel Staré mesto v Jeruzaleme a navštívil hrob prababky

NETKY.SK • 28 Jún 2018, 18:24 • 2 min
Princ William si pozrel Staré mesto v Jeruzaleme a navštívil hrob prababky

JERUZALEM - Britský princ William ukončil vo štvrtok svoju cestu po Blízkom východe. Vojvoda z Cambridgea si v tento záverečný deň prehliadol posvätné miesta v Jeruzaleme a navštívil hrob svojej prababky, informuje britský spravodajský server BBC.

slovakia

left justify in out

Princ začal predpoludňajšiu prehliadku na Olivovej hore, odkiaľ je výhľad na celé Staré mesto vo východnom Jeruzaleme. Jedným z bodov programu bola aj prehliadka komplexu Chrámovej hory, posvätnom pre židov i moslimov. Následne navštívil Múr nárekov, najsvätejšie miesto, pri ktorom sa môžu modliť židia.

 

Svoju púť zakončil v bazilike Božieho hrobu, vo všeobecnosti považovanej za najposvätnejšie miesto všetkých vetiev kresťanstva. William, druhý v poradí následníckej línie na britský trón, tam v pravoslávnom kostole Márie Magdalény položil kvetiny na hrob princeznej Alice z Battenbergu, matky vojvodu z Edinburghu princa Philipa, manžela britskej kráľovnej Alžbety II. V súlade s ruskou pravoslávnou tradíciou si pri vstupe do kostola vzal chlieb a soľ. V babičkinej krypte položil kvetiny, ktoré nazbieral v záhrade britského generálneho konzula v Jeruzaleme.

 

Vojvoda z Cambridgea bol vôbec prvým členom britskej kráľovskej rodiny na oficiálnej návšteve tohto nepokojného regiónu.

Princova päťdňová cesta po Blízkom východe nemala politický charakter - rovnako ako ani ostatné zahraničné cesty členov britskej kráľovskej rodiny. Princova cesta sa konala z iniciatívy britskej vlády.

 

William navštívil Jordánsko, kde ho v hlavnom meste Ammán privítal jordánsky korunný princ Husajn, syn kráľa Abdalláha II. Ďalej zavítal do Jeruzalema, v ktorom sa rozprával s premiérom Benjaminom Netanjahuom a prezidentom Reuvenom Rivlinom, i predjordánsky Ramalláh, kde sa stretol s palestínskym prezidentom Mahmúdom Abbásom.

V zmienených mestách navštívil aj hlavné kultúrne pamiatky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies