Princ William s manželkou Kate si v národnom parku pozreli ohrozené nosorožce

NETKY.SK • 13 Apríl 2016, 11:01 • 2 min
Princ William s manželkou Kate si v národnom parku pozreli ohrozené nosorožce

NAÍ DILLÍ - Britský princ William s manželkou Kate navštívili dnes národný park Kaziranga v indickom zväzovom štáte Ásam, kde žijú dve tretiny zo svetovej populácie ohrozených nosorožcov indických (Rhinoceros unicornis).

slovakia

left justify in out

Kensingtonský palác na Twitteri uviedol, že manželia videli z otvoreného džípu "nosorožca, divého byvola, jelene a množstvo vtáčích druhov". O nepolapiteľnom tigrovi, ktorý v parku tiež žije, sa palác nezmienil.

 

Uviedol však, že vojvoda a vojvodkyňa z Cambridge chceli svojou návštevou národného parku Kaziranga, ktorý je na zozname svetového dedičstva UNESCO, upriamiť pozornosť na ochranu prírody v tejto časti severovýchodnej Indie.

 

Stretli sa s ochrancami prírody a navštívili tiež centrá, ktoré dokumentujú snahy o záchranu ohrozených druhov a spoluprácu ochranárov s dedinčanmi žijúcimi na hraniciach parku.

 

Britský kráľovský pár, ktorý je na týždennej návšteve Indie a Bhutánu bez svojich detí, sledovali pri návšteve televízne tímy. Princ William je po svojom otcovi Charlesovi druhý v nástupníckej línii na britský trón.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies