Princ William navštívil zemetrasením postihnuté mesto Christchurch

NETKY.SK • 17 Marec 2011, 13:14 • 2 min
Princ William navštívil zemetrasením postihnuté mesto Christchurch

Princ William navštívil zemetrasením postihnuté mesto Christchurch

slovakia

left justify in out

img

Britský princ William dnes navštívil zemetrasením ťažko postihnuté mesto Christchurch na Novom Zélande. Podľa princových slov bol rozsah katastrofy neuveriteľný.
      V mene britskej kráľovnej Alžbety, ktorá je na Novom Zélande hlavou štátu, sa princ William v piatok zúčastní na spomienkovom akte za obete zemetrasenia.
      Pri zemetrasení s magnitúdou 6,3 prišlo 22. februára o život najmenej 182 ľudí. V druhom najväčšom meste krajiny sa zrútili stovky budov. Medzi obeťami v Christchurchi boli desiatky zahraničných študentov angličtiny.
      Princ William a jeho snúbenica Kate Middletonová chcú pre obete zemetrasenia urobiť niečo aj osobne. Vyzvali svadobných hostí, ktorí im v apríli plánujú niečo podarovať, aby peniaze radšej venovali dobročinným organizáciám a nadáciám, pomáhajúcim obetiam.
      V novozélandskom meste Greymouth sa princ stretol aj s príbuznými 29 baníkov, ktorí v novembri minulého roka zahynuli pri explózii v bani.
      V sobotu má vnuk kráľovnej Alžbety naplánovú cestu do Austrálie, kde sa stretne s ľuďmi, ktorí prišli o všetko pri záplavách zo začiatku roka.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies