Princ Harry si zatancoval maorský bojový tanec haka

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 12:27 • 2 min
Princ Harry si zatancoval maorský bojový tanec haka

WELLINGTON - Britský princ Harry si dnes spoločne s príslušníkmi novozélandskej armády zatancoval tradičný maorský bojový tanec haka. Napísala to agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Tridsaťročný princ navštívil počas deväťdňovej návštevy Nového Zélandu vojenský tábor Linton na juhozápade Severného ostrova. Oblečený v armádnych maskáčoch predviedol divoký mužský rituálny tanec domorodých Maorov, ktorého súčasťou sú bojové pokriky, skákanie, búchanie sa do hrude či ukazovanie jazykov.

 

Princ mal na nacvičenie tohto tradičného tanca 20 minút a potom vystúpil pred kamery, ktoré nakrúcali tanec celej skupiny vojakov. Jeden z Harryho inštruktorov pre tamojší denník New Zealand Herald povedal, že princ sa ku nácviku tanca postavil zodpovedne a vzhľadom k tomu, že mal tak málo času, zvládol tanec veľmi dobre. "Bol horlivý a to je hlavné."

 

 

Tanec haka sa musia naučiť všetci nováčikovia novozélandskej armády. Týmto rituálom sa tradične vzýva maorský boh vojny Tu a je venovaný vojakom padlým v predchádzajúcich konfliktoch, ako aj tým, ktorí stále slúžia.

Princ Harry by sa mal do Británie vrátiť 16. mája.

 

Vojnový veterán Harry, druhý syn zosnulej princeznej Diany, odíde z radov britskej armády v júni po desaťročnej kariére, v rámci ktorej absolvoval dve misie v Afganistane.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies