Primal Scream zo zdravotných dôvodov zrušili koncerty

NETKY.SK • 10 Jún 2016, 15:20 • 2 min
Primal Scream zo zdravotných dôvodov zrušili koncerty

BRATISLAVA - Škótska rocková kapela Primal Scream zrušila koncerty pre nedávny úraz speváka Bobbyho Gillespieho.

slovakia

left justify in out

Päťdesiattriročného hudobníka hospitalizovali 2. júna po tom, ako na švajčiarskom festivale Caribana spadol z pódia a zranil si chrbát. Skupina vo štvrtok prostredníctvom sociálnej siete Facebook informovala, že lídrovi odporučili minimálne osem týždňov odpočívať. Preto museli zrušiť deväť koncertov v Európe, a to v Španielsku, Írsku, Taliansku, Anglicku, Francúzsku a Švédsku. Muzikanti sa plánujú vrátiť na pódiá 11. augusta v Glasgowe.


Bobby Gillespie je zakladajúcim členom formácie Primal Scream a bývalým bubeníkom skupiny The Jesus and Mary Chain. S prvou menovanou kapelou sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 1982.

 

Debutový album Sonic Flower Groove však vydali až o päť rokov neskôr. Okrem toho majú na konte aj štúdiovky Primal Scream (1989), Screamadelica (1991), Give Out But Don't Give Up (1994), Vanishing Point (1997), XTRMNTR (2000), Evil Heat (2002), Riot City Blues (2006), Beautiful Future (2008), More Light (2013) a Chaosmosis (2016).

 

V kapele okrem Gillespieho v súčasnosti pôsobia aj Andrew Innes (gitara), Martin Duffy (klávesy) a Darrin Mooney (bicie). Na koncertoch ich dopĺňajú aj Simone Butler (basgitara), Barrie Cadogan (gitara) a Hannah Marsden (vokály).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies